Valoració de PIMEC sobre l’IPC de març de 2016

Tenint en compte les dades relatives a l’índex de preus al consum publicades per l’INE:

  • PIMEC destaca que malgrat l’índex general de preus manté la taxa negativa del mes anterior, la inflació subjacent manté també tant el signe positiu com la tendència a l’alça, indicador de recuperació econòmica. Aquesta diferència, com ja ve sent habitual, respon a la caiguda del preu del petroli.
  • En relació al preu del cru, cal tenir en compte que la tendència a l’alça observada fins a mitjans de març, es va capgirar a la segona meitat de mes, amb el corresponent impacte negatiu sobre l’IPC. Els primers dies d’aquest mes d’abril s’ha recuperat la tendència creixent d’aquest indicador, però caldrà seguir-ne la les fluctuacions.
  • El preu dels béns industrials duradors presenta una inflació de l’1% de manera que no hi ha motius perquè els preus condicionin les inversions productives.
  • En aquest sentit sí que cal que cada empresa analitzi la seva cartera de comandes perquè les previsions de PIMEC per al 2016 són positives però les darreres revisions oficials preveuen una certa moderació de les taxes de creixement.Atur_CAT

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies