Un terç dels ajuntaments ha realitzat consultes sobre urbanisme i habitatge a la Diputació de Barcelona

El Servei d’assessorament en temes d’urbanisme i habitatge de la Diputació de Barcelona (Consultes GSHUA) ha atès en el primer any de funcionament, un total de 255 consultes provinents d’un terç dels ens locals de la demarcació. Es tracta d’un servei on-line gestionat des de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats (GSHUA) per aconseguir una atenció accessible i continuada, i té com a objectiu poder atendre de manera àgil i rigorosa els dubtes puntuals tècnics o jurídics que puguin tenir els municipis relacionats amb l’habitatge, l’urbanisme o les activitats.

El servei s’adreça a tècnics i càrrecs electes dels ens locals que necessitin resoldre qüestions relacionades amb els àmbits d’habitatge, urbanisme i activitats, com poden ser les relatives a la gestió local de l’habitatge, el lloguer i la rehabilitació; la redacció i tramitació de planejament urbanístic, la gestió urbanística o la intervenció i protecció de la legalitat urbanística; la gestió i control administratiu de les activitats econòmiques o la redacció de plans de protecció civil.

En el primer any de funcionament del servei, s’han atès 255 consultes provinents d’un terç dels ens locals de la demarcació. El temps de resposta ha estat inferior a tres dies laborables. El 75% de les consultes han estat plantejades per personal d’ajuntaments de municipis de menys de 20.000 habitants i responen a una gran diversitat temàtica entre les quals destaquen la tramitació de llicències d’activitat, la tramitació i contingut de les figures de planejament i les llicències urbanístiques, o qüestions relacionades amb l’ocupació irregular o el foment del lloguer. La valoració global del servei ha estat molt positiva, amb una nota de 9’6 sobre 10.

Consultes pe comarques

El conjunt de les 255 consultes realitzades pels ens locals es reparteixen per les diferents comarques de la demarcació de Barcelona: Alt Penedès, 11; Anoia, 50 ; Bages, 13; Baix Llobregat, 38; Barcelonès, 2; Berguedà, 9; Garraf, 8; Maresme, 18; Moianès, 6; Osona, 49; Vallès Occidental, 31 i Vallès Oriental, 20.

Contingut de les preguntes

Respecte el contingut de consultes més freqüents han estat:

Urbanisme: La persona que ha dut a terme la inspecció pot ser nomenat instructor d’un expedient de protecció de la legalitat urbanística? / És obligatori inscriure la resolució d’iniciació del procediment de protecció de la legalitat urbanística en el Registre de la Propietat? / La caducitat d’una llicència urbanística opera automàticament? https://www.diba.cat/web/hua/urbanisme-faq#p1

Habitatge: Com és la plusvàlua municipal en les execucions hipotecàries i dacions en pagament? https://www.diba.cat/web/hua/plusvalues / Quin és el protocol d’intervenció municipal en la desocupació permanent d’habitatges? https://www.diba.cat/web/hua/mobilitzacio

Activitats: Què passa quan l’antic titular no vol/pot signar el canvi de titularitat d’una llicència d’activitats o d’una comunicació prèvia? http://www.diba.cat/web/hua/faq-canvi-titularitat / És necessari fer “assabentats” quan es presenten les declaracions responsables o les comunicacions prèvies? http://www.diba.cat/web/hua/faq-assabentats

Consultes GSHUA es va posar en marxa ara fa un any per millorar i ampliar el suport que s’ofereix al món local. A través del web del servei es pot trobar, a més de preguntes freqüents, documents de suport o enllaços i el formulari en línia a disposició dels usuaris que vulguin formular consultes. Les respostes s’envien després per correu electrònic.

Si la complexitat de la consulta requereix més informació i detall, es contacta telefònicament amb l’usuari i, si cal, es concerta també una reunió per tractar el tema amb més profunditat. Finalment, acompanyant la resposta, s’envia un qüestionari de satisfacció perquè es pugui valorar el servei rebut.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies