Un generador de receptes

Més de 50.000 receptes escrites i 24.000 fotografies de plats de menjar són els elements que han emprat un grup d’investigadors de la Universitat de Tel Aviv a Israel per a crear una intel·ligència artificial capaç de crear imatges realistes de menús. A partit d’una recepta escrita la màquina és capaç de generar la imatge d’un plat de menjar complex.

D’aquesta manera si introduïm les paraules tomàquet, enciam i pastanaga, el programa és capaç de lliurar-nos una projecció fotogràfica d’aquest plat.

L’algorisme va passar per dues fases. En la primera assignava a les imatges un text basant-se en les similituds i en la segona es va crear un sistema de dues xarxes neuronals que realitza propostes d’interpretació gràfica de les receptes.

Així mateix, si l’algorisme ha de determinar plats sense forma com a amanides, pastes o sopes els resultats obtinguts són millors. Succeeix l’oposat amb plats com carns o peixos.

Sens dubte un avanç per als amants de la cuina que pot extrapolar-se a molts altres camps, però que de moment no té molt recorregut pràctic.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies