Un contracte d’obres adjudicat a Teyco l’any 2001 en la llista del que Manos Limpias vol que investigui el jutge

Teyco continua en el centre de l’atenció política i judicial. Després que el president de l’empresa, Jordi Sumarroca, hagi estat a la presó i el president de la Generalitat s’hagi vist obligat a comparèixer al Parlament de Catalunya per explicar el seu punt de vista sobre els registres de la Guàrdia Civil a la seu de Convergència, el Sindicat Mans Limpias entra en acció. El sindicat ultra ha presentat, aquest matí, al Jutjat del Vendrell informació que podria evidenciar que Teyco va rebre més de 187 milions d’euros entre els anys 1998 i 2015 per 235 contractes adjudicats per ajuntaments catalans i la pròpia Generalitat. Manos Limpias demana que s’investigui també PSC i ERC per si és possible certificar l’existència d’un finançament irregular d’aquestes formacions polítiques.

Dels 187,2 milions adjudicats a Teyco en aquests anys, 140,6 milions van ser per part de 179 contractes vinculats a la Generalitat, uns 88 milions dels quals sota governs de CiU presidits per Jordi Pujol, 50 més durant els set anys de tripartit i uns 2,8 aquest mateix 2015 per part del Consorci d’Educació de Barcelona, format per l’Ajuntament de la ciutat i el Govern, tots dos en mans de CiU. Les adjudicacions del Govern van ser de gairebé tots els departaments, però destaca especialment el d’Obres Públiques, a través de l’empresa pública d’infraestructures Gisa, i Salut. També hi ha adjudicacions de Governació, Benestar, Cultura, Interior, Educació i Economia, o de l’Hospital de la Vall d’Hebron, la Universitat Politècnica i el Banc de Teixits.

Pel que fa als ajuntaments, Teyco va guanyar 56 contractes que li van reportar uns 46,5 milions. 21 dels contractes van ser de consistoris liderats per CiU, 21 més pel PSC, nou per ERC, un per ICV i quatre més per formacions independents. Entre els municipis més destacats hi ha el de Barcelona, Tarragona, L’Hospitalet de Llobregat, Granollers, Terrassa, Vic, Salou, Torredembarra, Salt, Blanes, Premià de Mar, Argentona, Sant Boi de Llobregat, Barberà del Vallès, Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola del Vallès.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies