Territori i Sostenibilitat posa en funcionament un nou bus exprés.cat

El pròxim 14 de setembre el Departament de Territori i Sostenibilitat posa en marxa una nova línia de bus exprés entre Mataró, Granollers i Sabadell. La nova e13 oferirà 27 expedicions per sentit els dies feiners i 16 per sentit els dissabtes feiners, diumenges i festius. D’aquesta manera les ciutats estaran comunicades amb un servei cada 30 minuts en hora punta. La línia és la primera transversal a l’àmbit de la Regió Metropolitana de Barcelona.

La línia serà operada per Sagalés i formarà part del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona.

Aquesta és la 13a línia amb aquestes característiques que s’han posat en funcionament dins la demarcació de Barcelona; i és la 19a de tot Catalunya. La línia incorpora velocitat comercial alta, informació en temps real a les parades principals, vehicles totalment accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, premsa gratuïta a bord i servei de WI-FI.

40 línies de bus exprés arreu de Catalunya

Per tal de millorar la mobilitat sostenible al territori, el Departament està implantant progressivament la xarxa de  bus d’altres prestacions “exprés.cat” a Catalunya. Es tracta d’una aposta per connectar de manera ràpida, sostenible i econòmica.

La xarxa exprés està formada per 40 línies interurbanes que concentren una major demanda de viatgers. Anualment transporten 21,32 milions de passatges el 40% de la demanda total.

Aquest mateix estil de xarxes ja funciona a altres ciutats com París, Istanbul, Hamburg o Nantes.

Línies exprés actualment en servei

Fins el moment s’han implantat el 45% de línies de bus exprés del total de 40. La demanda anual és superior als 9.200.000 viatges. El grau de satisfacció dels usuaris és de més de 8 punts sobre 10.Línia-bus-e13

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies