S’obren les prescripcions per participar Programa ‘Activa’t + 60 anys’

  • Avui dilluns, 8 de gener, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de Barberà del Vallès obre el període de preinscripcions per participar en el programa ‘ACTIVA’T + 60 anys’, un cicle d’activitats ampli i variat adreçat exclusivament a la gent gran de més de 60 anys de Barberà.

Les activitats, que s’inicien al mes de febrer i finalitzen al maig de 2018, tenen per objectiu promoure i estimular la participació activa de les persones grans en la
vida social per tal que es mantinguin actives a nivell físic, intel·lectual i social, ja que ajuda a afrontar l’envelliment amb major qualitat de vida. Aquest programa d’activitats i tallers acull aspectes tan diversos com la formació, les noves tecnologies, l’activitat física i saludable, la cultura, i l’expressió creativa. També, les persones interessades podran gaudir de diferents visites culturals per conèixer diverses ciutats catalanes i el seu patrimoni/ històric.

Les activitats de Formació i Recursos, que van des de tallers per ‘Posar en guàrdia la ment’, ‘Jocs de cervell’, ‘Escriptura creativa’, o activitats més dinàmiques com un taller d’iniciació a la guitarra espanyola, un altre d’avançat, o de cant coral. Les de Cultura Digital també és altre aspecte important que s’inclou en aquest cicle des de fa anys, amb la finalitat de facilitar una formació tecnològica a totes aquelles persones grans que tinguin interès a aprendre informàtica de caràcter bàsic, en conèixer el funcionament de navegadors com el Firefox, o iniciar-se en el món del retoc fotogràfic.

Pel que fa a l’Activitat Física i Saludable, la gent gran podrà gaudir no tan sols de passejades per diferents indrets de la ciutat, sinó també d’altres activitats com gimnàstica, txi kung, o divertides sessions de ball llatins en línia o de zumba suau. Les Visites Culturals recullen activitats ben diferenciades, des de visites al Call de la Girona Jueva, o el Palau de Novella i el Monestir Budista del Garraf, o el Camí de Ronda d’Altafulla a Tarragona.

Per la seva banda, les activitats d’Expressió Creativa ofereixen un ventall de possibilitats que desenvolupen la creació i la forma de plasmar l’art de la gent gran. Aquestes a part de ser un espai de creació, tenen com a objectiu convertir-se en llocs on persones amb els mateixos interessos puguin relacionar-se. Hi ha possibilitat d’inscriure’s a tallers de pintura, de manualitats amb retalls de roba, transferència d’imatges, o de decoració amb sorres. Destacar que el programa ‘Activa’t + 60′ està obert a altres edats, amb els Tallers Oberts. Hi han diferents activitats que si hi ha places disponibles estan oberts a persones adultes de
més de 60 anys. Les activitats són diverses: Escriptura creativa, taller de tècniques per a un son de qualitat, Zumba Suau, Cant Coral, taller de creació de Pops Solidaris per a infants prematurs, i Guitarra Espanyola. Consulta el programa i coneix totes les activitats de l’ ‘Activa’t + 60 anys’.

Més dades sobre les inscripcions

  • La preinscripció es farà a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) del passeig Dr. Moragas, 224, els dies 8, 9 i 10 de gener de 9 a 14h.
  • El dia 11 de gener, a les 10h es farà un sorteig amb totes les preinscripcions al centre cívic Ca n’Amiguet.
  • El número escollit determinarà l’ordre d’inscripció. El dia 12 de gener es publicaran les llistes al taulell d’anuncis de les OAC i a la pàgina web de l’Ajuntament, amb les dates i horaris d’inscripció definitius segons l’ordre resultant.
  • També es podran consultar per telèfon (93.729.71.71). El dia 15 de gener s’iniciaran les inscripcions a totes les activitats a l’OAC (Passeig Dr. Moragas, 224).

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies