Setmana Europea de la Mobilitat

Cada any del 16 al 22 de setembre es celebra a totes les ciutats i pobles d’Europa la Setmana de la Mobilitat.

Aquesta consisteix en una campanya de conscienciació dirigida a sensibilitzar a tots els ciutadans pel que fa a l’ús del transport públic, la bicicleta i desplaçaments a peu; en definitiva a crear uns hàbits més saludables i sostenibles pel medi ambient.

Es tracta d’un esdeveniment que té el suport polític de la Direcció General del Medi Ambient de la Comissió Europea, durant el qual multitud de ciutats europees, inclús petites ciutats com la nostra, dediquen tota la setmana a fer activitats dirigides a la conscienciació sobre els múltiples aspectes de la mobilitat sostenible, enguany sota el lema “Combina i mou-te”. Campanya que finalitza el dissabte 22 amb el Car Free Day, també conegut com el Dia Mundial sense cotxe.

A Barberà durant tota la setmana, als punts de venda de títols de transport del municipi, per la compra de qualsevol targeta de transport es podrà recollir un obsequi de la Setmana de la Mobilitat 2018.

Els punts de venda són:

Barberà del Vallès-005 al passeig Doctor Moragas, 174-176

Barberà del Vallès-001 al carrer Nemesi Valls, 18

Barberà del Vallès-003 a l’Avinguda Generalitat, 21

C.C. Baricentro Barberà a l’edifici Baricentro

Barberà del Vallès-002 a la ctra. de Barcelona, 306

 

El dissabte 22 Dia Mundial sense cotxe, la ciutadania podrà utilitzar el bus urbà (L1 Plaça Espanya-Baricentro) de forma gratuïta.

 

Els objectius de la campanya es basen en tres tipus de mesures:

 

  1. Promoure l’ús de formes de transport i de viatjar alternatius al cotxe privat.
  2. Sensibilitzar i informar als ciutadans sobre la situació actual de la mobilitat a les ciutats i els rics per la nostra salut de la contaminació.
  3. Proporcionar una visió diferent de les ciutats gràcies a les restriccions del trànsit motoritzat en determinades zones de les ciutats.

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies