Reunió de la Comissió tècnica de seguiment del Protocol Municipal per a l’abordatge integral de la violència masclista en l’àmbit de la parella

El passat 18 d’octubre es va reunir la Comissió tècnica de seguiment del Protocol Municipal per a l’Abordatge Integral de la Violència Masclista en l’Àmbit de la Parella, aprovat pel Ple Municipal de l’Ajuntament de Barberà el 23 de novembre de 2016.
Aquesta comissió, que va elaborar el Protocol, està formada per professionals de diferents seccions de consistori: Oficina de Polítiques de Gènere, Serveis Socials, Joventut, Salut, Educació, Promoció Econòmica, Policia Local i d’altres institucions com Mossos d’Esquadra, Hospital Taulí, Àrea Bàsica de Salut i Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva.

L’objectiu del protocol és garantir el treball en xarxa dels diferents serveis que poden detectar una situació de violència masclista, en qualsevol dels nivells d’intervenció, per tal de fer un abordatge integral i donar una millor i més adequada resposta. En aquest any 2017 la comissió s’ha reunit tres cops, per treballar en el funcionament del protocol i també compartir informació sobre recursos, formació i novetats legislatives sobre violència masclista, per tal que les persones que formen part de la comissió tinguin informació actualitzada sobre la temàtica.

Al llarg d’aquest any s’ha anat fent difusió del protocol en tots els serveis implicats, s’ha creat una comissió específica per fer el seguiment de casos de forma concreta i s’ha elaborat tríptics informatius per informar a la ciutadania.

Durant la reunió es va presentar el programa d’activitats per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les dones, i es va continuar planificant i accions emmarcades en els diferents nivells d’actuació: prevenció, detecció, atenció i recuperació, tal com recull la llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies