Representants municipals socialistes visiten la Comissària Cretu per traslladar els seus projectes locals

Una delegació de 15 alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores d’arreu de Catalunya han visitat avui diferents institucions europees de la mà de l’eurodiputat socialista Javi López.

“Les polítiques i programes europeus ens permeten moltes vegades als municipis pensar d’una forma global i connectar-nos a xarxes on abans hauria estat gairebé impossible ser-hi. Necessitem que la Comissió segueixi apostant per les polítiques urbanes i regionals per fomentar el municipalisme.” Afirma durant la visita Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues i membre de la Comissió Executiva Nacional del PSC.

 

“Necessitem Europa per ser més innovadors i poder portar els nostres pobles i ciutats un pas més enllà. Per això és una gran oportunitat haver traslladat els nostres projectes i voluntats a la Comissaria Crețu i al Comitè de les Regions.” Explicava Carlos Ruiz, Alcalde de Viladecans i Secretari Executiu d’Indústria, Turisme i Comerç del PSOE.

 

En aquesta visita els i les representants han tingut l’oportunitat de traslladar a la Comissaria de Polítiques RegionalsCorina Crețu diferents projectes europeus dels seus municipis. Una reunió d’alt nivell i molt interès pels i les alcaldesses de Esplugues, Pilar Díaz; Viladecans, Carlos Ruiz; Torre-Serona, Enric Colom; Montmell, Maria Inmaculada Cosa i Selva del Camp, Josep Masdeu. Però també de gran utilitat per tots els regidors i regidores de Barcelona, Montserrat Ballarín; Vilanova, Teresa Llorens; Barberà, Ana María del Puy; Martorell, Luis Tomás; Sant Cugat, Francisco Javier de la Cruz; Santa Coloma de Gramenet, Antonio Carmona; Montcada i Reixac, Juan Parra i Canonja, Salvador Ferré.

 

Tot seguit han visitat el Comitè de les Regions, seu central de l’organisme consultiu que representa les regions i ens locals d’Europa. On s’han reunit amb el Grup Socialista per a conèixer les propostes i treball que s’està realitzant i poder traslladar la necessitat de què els propers pressupostos continguin una ferma aposta per les polítiques regionals I urbanes.

 

Finalment també han visitat el Parlament Europeu on han aprofitat per conèixer més a prop les polítiques en les quals López està actualment treballant més activament. “És important connectar i facilitar la relació dels municipis amb les institucions europees com a part de la tasca dels qui en formem part. Com a municipalistes que som tenim el deure d’apropar-les i fer-les més accessibles als nostres territoris.” Conclou l’eurodiputat.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies