Prop de 200 alumnes i professors promouen la literatura catalana en una jornada a la Universitat Autònoma de Barcelona

  • La Jornada Tocats per la literatura s’adreça a alumnat de batxillerat de literatura catalana

Prop de 200 alumnes i professorat de literatura catalana s’han aplegat avui a la Universitat Autònoma de Barcelona per participar en la Jornada Tocats per la literatura. Adreçada a estudiants de batxillerat, la jornada vol promoure l’interès per la literatura catalana entre els més joves, i alhora enfortir vincles entre el professorat de secundària i el Departament de Filologia Catalana de la UAB.

Durant el matí, ha tingut lloc la inauguració a càrrec del subdirector general d’Ordenació Curricular del Departament d’Ensenyament, Aleix Gabarró, i del degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, Joan Carbonell.

Posteriorment, se celebraran tallers on els alumnes podran triar i treballar diversos temes:

– Taller de teatre: per a treballar l’expressió oral, la lectura dramatitzada i el llenguatge teatral.
– Taller El guió televisiu: nocions sobre el món del guionatge, estructures del capítol, la tensió narrativa o els referents literaris.
– Taller de narrativa El zombi i la margarida: eines per construir un conte o una novel·la.
– Taller Procés per portar una obra del paper a la pantalla: convertir un text en imatges, trasllat de la història al guió i escriptura del guió.
– Taller El repte literari i musical al rap. Habilitats, recursos i praxi: anàlisi del rap com a recurs literari, recursos fonètics i mètrics.
– Taller La cosa de la glosa: per analitzar i aprendre a fer una glosa.
– Taller La literatura als cartells publicitaris: anàlisi de textos de cartells publicitaris o informatius i proposta de millora de la redacció a partir de recursos literaris.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies