Partits, sindicats, associacions empresarials i socials es manifesten pel diàleg

El PSC lamenta l’anunci de la marxa del Banc Sabadell de la seva ciutat per la imminent declaració d’independència a Catalunya

«Instem al Govern de la ciutat a fer tot el possible per evitar que es prengui una decisió tan negativa per Sabadell»

Els socialistes sabadellencs han lamentat profundament que Banc Sabadell, fundat al 1881, hagi decidit canviar la seva seu «fora de la ciutat que el va veure néixer». El PSC ho qualifica de «molt mala notícia» i culpa al Govern de la Generalitat i la CUP per la seva obsessió de declarar unilateralment la independència de Catalunya.

El PSC de Sabadell responsabilitza al Govern de la Generalitat per la seva fugida cap a l’abisme que està tenint noves conseqüències, com la decisió de Banc Sabadell de traslladar la seva seu social fora de Catalunya. Segons els socialistes, la postura del BS és un clar símptoma del creixement de la preocupació en el món econòmic davant la deriva independentista de Junts pel Sí i de la CUP.

La deriva de Puigdemont i la ineptitud de Rajoy són, segons els socialistes sabadellencs, les principals causes dels darrers esdeveniments «que, entre altres coses, pot deixar a la nostra ciutat sense una de les principals entitats originàries de Sabadell, amb més de 130 anys d’història».

«En cas d’independència, l’entitat sabadellenca perdria el suport del Banc Central Europeu i la garantia del Fons de Dipòsits», ha dit Pol Gibert. Aquest primer pas a Sabadell evidencia que el sector financer i empresarial està preparant «plans de contingència» davant la imminència de la declaració unilateral d’independència (DUI).

«Tot i que es tracta de canvis nominals, que no suposarien moure a la gent, ni afectacions als dipòsits, sí denota l’estat d’ànim d’una part del moviment econòmic català de conseqüències impredictibles», han dit els socialistes.

Segons el PSC, la situació actual a Catalunya provoca nervis i molta preocupació, i han insistit que la incertesa sobre la DUI fa que les empreses i les entitats financeres estiguin alerta, també les de Sabadell. Per això, instem al Govern quadripartit a defensar el manteniment d’una entitat històrica com aquesta, tot i estar formats pels partits que volen proclamar la DUI. “Han de prioritzar Sabadell i els seus interessos” ha afegit el Primer Secretari, Pol Gibert.

 

Assumim la nostra responsabilitat davant el poble català, els drets de ciutadania i la cohesió social; donem una oportunitat a la sortida negociada del conflicte

CCOO proposa una doble negociació que canalitzi una sortida política a la situació de Catalunya

CCOO de Catalunya és una organització d’amplíssima representativitat i capacitat de negociació, per la qual cosa hem d’assumir la responsabilitat que tenim envers el poble català, els drets democràtics de la ciutadania i la cohesió social. CCOO sempre hem manifestat la necessitat de trobar acords polítics, mitjançant el diàleg i el consens entre les parts.

La solidaritat i la fraternitat amb la nostra Confederació ens posa en situació de fer propostes conjuntes que emplacin alhora les forces polítiques, econòmiques i socials de l’Estat espanyol i les de Catalunya.

Entenem que Catalunya ha de decidir democràticament el seu futur i que Espanya necessita negociar un nou marc constitucional que protegeixi els drets d’una ciutadania plural i que respongui a unes realitats socials, econòmiques i culturals que canvien molt de pressa.

Per això proposem obrir dues línies de negociació paral·leles i simultànies:

– Un nou marc d’autogovern per a Catalunya, que podria ser simultani a una ponència constitucional, que en el seu cas abordés la reforma de la Carta Magna.

– La forma de referèndum o consulta que s’hauria d’arbitrar per a que la ciutadania de Catalunya pogués pronunciar-se legalment i lliurement.

Aquestes negociacions han de partir del reconeixement de totes les parts. En tots dos espais de negociació, les forces polítiques han de plantejar lliurement les seves propostes. L’única exigència prèvia hauria de ser no precipitar accions unilaterals per cap de les parts i restablir la normal convivència.

Juntament amb aquesta proposta, compartim la iniciativa de mediació proposada pel Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) en la creació de la Comissió Independent per la Mediació, la Conciliació i el Diàleg, i ens hi vinculem per fer tots els esforços necessaris perquè sigui efectiva i els actors polítics tinguin un marc on canalitzar el conflicte. Cridem a fer tots els esforços necessaris per mantenir la cohesió social al nostre país, senya d’identitat d’un poble de pau i de progrés.

 

“Al Vallès volem diàleg i solucions!

Dimarts van sortir al carrer la gent del sí, la gent del no, però també molta gent que no es sent interpel·lada per cap de les dues opcions. Això demostra que aquesta societat és forta quan es constueix des de tota la seva diversitat i transversalitat.

La concentració a Terrassa

Davant les impresionants mobilitzacions que es van produïr dimarts passat ,convocades per la Taula de la Democràcia dins el marc de l’Aturada de País, a diferents municipis vallensans des de Iniciativa Vallès Occidental volem constatar que:

Aquesta setmana, la ciutadania catalana ha demostrat maduresa, civisme i sentit democràtic i avui ens n’ha donat una nova mostra: que hem d’estar tots els demòcrates units contra la repressió i la violència contra població pacífica que ha perpetrat el Partit Popular, posant ènfasi en la càrrega de les forces de l’Estat a l’escola Nostra Llar de Sabadell. Les compareixences de la Vicepresidenta del Govern del PP i del propi President del Govern de l’Estat afirmant que l’actuació policial s’havia fet en defensa de les persones, demostren un immens grau de cinisme que supera qualsevol límit ètic i els inhabilita per a governar.

La concentració a Sabadell

Els polítics hem de prendre bona nota quan la ciutadania ens envia un mandat tan clar. I per això emplaçem un Front Comú de totes les forçes catalanistes en el que és fonamental que s’hi sumi el PSC en defensa dels drets i les llibertats. La majoria del 80% que vol un referèndum vinculant i amb garanties és l’única capacitada per desencallar la situació.

La concentració a Cerdanyola

Dimarts va sortir al carrer la gent del sí, la gent del no, però també molta gent que no es sent interpel·lada per cap de les dues opcions. Això demostra que aquesta societat és forta quan es constueix des de tota la seva diversitat i transversalitat. Qualsevol constrenyiment d’aquesta majoria seria un error: això ja no és una quüestió d’independentistes o no, és qüestió de defensar els pilar més bàsics de la democràcia.

Expressem la nostra sorpresa i preocupació per la intervenció del Rei el dimarts 3 d’octubre, que en el seu discurs no va mostrar cap empatia cap als sentiments majoritaris de rebuig i indignació pels esdeveniments de diumenge passat, ni cap referència a la mediació i el diàleg.

Detall de la concentració a Sabadell

La majoria de la població tampoc comparteix la via unilateral a la que ens empeny el Govern Puigdemont i la CUP, és per tant, que emplaçem al Govern Central i a la Generalitat a seure’s i dialogar, ja que com hem defensat sempre la solució passa inequiívocament pel diàleg.

Expresar també en aquest comunicat, que des de ICV Vallès Occidental promourem mocions que es portaran a la majoria de plens del Vallès de les pròximes setmanes i que aniràn en consonància amb l’expresat en aquesta nota de premsa.

Continuarem compromesos i compromeses des dels nostres municipis perquè la política, el debat i la democràcia siguin les eines bàsiques de les institucions i de la ciutadania per afrontar el futur, així com defensar les llibertats, els drets fonamentals, l’autogovern i la capacitat de Catalunya i de la seva ciutadania de decidir el seu futur. Cridem a la mobilització, en defensa de les llibertats, els drets fonamentals, la democràcia, l’autogovern i les institucions pròpies de Catalunya.”

 

La Cecot s’adhereix a la petició d’una Comissió independent de mediació, diàleg i conciliació impulsada per representants empresarials i professionals

Les entitats d’aquesta Comissió instem al Govern de Catalunya i al Govern de l’Estat Espanyol, així com a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats que acceptin una mediació o conciliació.

Després de la jornada de l’u d’octubre, des de la patronal Cecot vam expressar públicament la conveniència que la Unió Europea o la comunitat internacional exercís un paper actiu de mediador entre els governs espanyol i català ja que considerem necessari comptar amb un agent extern que arbitri en el conflicte d’una manera diferent a la que s’ha estat proposant actualment i que no ha funcionat, però ahir la Comissió Europea va declinar desenvolupar aquest paper de mediador.

Creiem que la via d’aplicació de lleis no és suficient i que, tal i com utilitzem al sector empresarial, la mediació d’un tercer agent pot fer ús de la mediació com a eina de resolució d’un conflicte que s’està ajornant en el temps. A la Cecot considerem que en una societat democràtica, les lleis són l’expressió d’una voluntat popular i no un element de coacció o immutabilitat, per tant poden ser modificades i actualitzades a les noves realitats per la via del diàleg i el consens.

És per aquest motiu que la Cecot ha decidit sumar-se a la creació d’una Comissió independent de mediació, diàleg i conciliació que sustenta:

Catalunya s’estructura des de sempre en una societat civil plural, reivindicativa i pacífica, en la que les diverses institucions, entitats i col·lectius han tingut i tenen una presència vertebradora de la seva personalitat.

Des del convenciment que qualsevol decisió del futur de Catalunya ha d’estar i passar per una solució pacífica i consensuada, les entitats i col·lectius sota signants manifesten la seva voluntat d’oferir ponts de diàleg i entesa que facin possible assolir una solució a la situació política actual de Catalunya.

A tal efecte, consideren necessari proposar un acord de resolució del conflicte que permeti el cessament de l’actual clima de tensió i que garanteixi el manteniment d’un sistema de convivència i organització política, econòmica i social basats en la pau, el respecte, la tolerància, els drets i llibertats de tota la ciutadania

Per aquestes raons instem al Govern de Catalunya i al Govern de l’Estat Espanyol, així com a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats que acceptin una mediació o conciliació que condueixi a:

· El restabliment del funcionament ordinari de les institucions d’autogovern de Catalunya, descartant per totes les parts, cap decisió immediata sobre el model polític organitzatiu.

· Crear una atmosfera per aconseguir la normal convivència amb el restabliment de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat a Catalunya a la situació anterior a les actuacions desplegades com a conseqüència de la convocatòria del 1-O.

· El sotmetiment voluntari de les parts a un procés de resolució que es desplegui mitjançant una comissió independent de mediació, diàleg i conciliació.

Les parts assoleixen els anteriors acords de forma lliure i voluntària, amb plena capacitat jurídica i es comprometen a la seva execució de forma immediata

Il·lustre Col·legi de l’ Advocacia de Barcelona – Cambra de Comerç de Barcelona – Cecot – Col·legi d’Economistes de Catalunya – Comissions Obreres de Catalunya – Confederació Sindical – Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya – Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya – Unió General de Treballadors de Catalunya – Universitat Autònoma de Barcelona – Universitat de Barcelona – Associació per a les Nacions Unides a España

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies i de tercers d'anàlisis per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.
Configuració de cookies
Política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies