Obres de millora als diferents carrers de la ciutat

En aquest últims mesos s’estan portant a terme diverses obres de millora en alguns  carres de la nostra ciutat. Obres que ja estaven plantejats des de fa anys amb l’anterior equip de govern i que van estat postergats per l’arribada de la crisis econòmica i que en aquest moment aprofitant les subvencions de les diferents administracions públiques es tornen a reactivar, com el carrer Pintor Murilloo les que s’iniciaran al setembre als carrers Migdia i Barcelona. Continuant amb la transformació del carrer Nemesi Vallsi l’actuació a la Plaça de la Unitat.

 

El carrer Nemesi Vallspateix les conseqüències de la congestió de demanda que hi ha a l’espai públic del centre de la ciutat. Aquest carrer disposa d’unes voreres molt estretes i una calçada que permet de forma molt comprimida l’aparcament als dos costats. Per altra part, la Plaça de la Unitattambé requereix una posada al dia de l’espai i les infraestructures, donant resposta a la demanda d’usos i renovant els elements caducs.

 

Per a la redacció del projecte del carrer Nemesi Valls i la Plaçade la Unitat l’Ajuntament va convocar el concurs que van guanyar els arquitectes Bastarrechea i Tejada, que hi estan treballant des del passat mes d’abril.

Els principals objectius que motiven el projecte es poden resumir en:

  • Potenciar el caràcter cívic del carrer
  • Dignificar l’espai públic
  • Pacificar el trànsit de vehicles i fer més respirable el centre de la ciutat.
  • Adaptar l’espai públic a les normes d’accessibilitat.
  • Vincular els espais i equipaments centrals de la ciutat a través del carrer.
  • Integrar la Plaça de la Unitat amb el centre de Barberà
  • La necessitat de reordenar el trànsit rodat en el sector, de manera que el carrer Nemesi Valls deixi de ser un carrer de trànsit de pas
  • La necessitat de desplaçar els aparcaments que actualment hi ha a la via pública.

 

Atesa la importància i l’impacte de l’actuació, des de l’Ajuntament es preveu dur a terme un procés d’informació i debat amb la ciutadania que s’iniciarà en el moment que hi hagi propostes presentables.

 

L’execució de les obres no està prevista per aquest any, en el qual es preveu dur a terme el projecte, amb el corresponent procés d’informació, debat, estudi de mesures addicionals a l’entorn i aprovació; per tant, es calcula que es podrà executar a partir de l’any 2019.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies