Oberta la convocatòria per a participar als V Jocs Florals Escolars de Catalunya

  • Els Jocs, que enguany celebren la cinquena edició, tenen l’objectiu de potenciar i estimular l’expressió escrita de l’alumnat dels diferents cicles d’educació primària i educació secundària obligatòria

Els alumnes d’educació primària i educació secundària obligatòria es poden inscriure per participar als Jocs Florals Escolars de Catalunya, que enguany celebra la cinquena edició.

Els jocs tenen un triple objectiu. El primer, potenciar i estimular l’expressió i producció escrita dels nois i les noies en l’àmbit de millora de la lectura i l’escriptura, que és un objectiu estratègic del govern. El segon, fer ressò i potenciar tots els certàmens literaris que ja es fan a nivell de centres educatius, municipal, comarcal…. I el tercer, recuperar, fomentar i difondre una tradició cultural pròpia i arrelada al país.

El certamen, a banda d’estimular l’expressió i producció escrita, també vol fomentar la tradició cultural pròpia i arrelada al país. Disposa de 8 categories segons el nivell educatiu, 5 per a l’educació primària i 3 per a l’educació secundària obligatòria. Els treballs presentats, de temàtica lliure, ja sigui en modalitat de poesia o de prosa, poden ser individuals o col·lectius, i han de ser escrits en llengua catalana o en aranès.

Una mà de contes, categoria de conte audiovisual

Els Jocs Florals inclouen una categoria de conte audiovisual per a tots els alumnes de primària. Els guanyadors d’aquest apartat veuen materialitzat el seu conte en format televisiu, i projectat al programa Una mà de contes a TV3. El guanyador de la categoria Conte il·lustrat dels Jocs Florals del 2017 va ser el conte “Mesela i Naim” de l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús, al Baix Ebre. L’adaptació televisiva del conte guanyador, a càrrec de l’escriptor Àlex Tovar, s’estrenarà el proper 9 de febrer a Televisió de Catalunya, i tracta la història de nens refugiats a causa de la guerra de Síria, posant en valor les entitats solidàries i l’escola com a espai d’integració social.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies