Noves actuacions de poda d’arbres a la ciutat

En total enguany es realitzarà l’esporga de 1.963 arbres de Barberà. Les actuacions de manteniment i reducció de capçada, entre altres, es realitzaran fins al mes de març.

El servei de Jardineria de Via Pública de l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha iniciat una nova fase d’esporga, la primera d’aquest any, que té per objectiu oferir a les diferents espècies d’arbres de la ciutat, una salubritat i funcionalitat adient, així com una millora estètica, evitant podes dràstiques que els puguin debilitar i fer-los més sensibles a plagues i malalties.
L’empresa contractada, que enguany podarà més de 1.963 arbres del municipi, és Ambientàlia World, S.L. que realitzarà els treballs d’esporga en carrers, parcs i jardins, fins a mitjans del mes de març.
Cal destacar que la poda de cada espècie és diferent segons la ubicació, forma, grandària, edat i tipus de formació. Tenint en compte tots els factors, a Barberà es faran podes de diversos tipus: de manteniment, de reducció de capçada, arquitecturitzada etc.
Els fruits d’una bona esporga són bàsics per al bon estat sanitari i la seguretat de l’arbrat, així com pel seu desenvolupament general.
Les podes dràstiques debiliten l’arbre i són perilloses, ja que les ferides de poda en branques grans són punts on es poden originar pudricions i crear anclatges dèbils de branques noves que els poden desestructurar.
Cal dir que a més dels treballs d’esporga en carrers i places, també s’ha realitzat als centres educatius de la ciutat. En aquest cas, es va aprofitar les vacances de Nadal per realitzar totes les tasques de manteniment d’arbres.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies