Notable alt per a les escoles bressol i les escoles de música municipals

Les escoles municipals de música i les escoles bressol municipals obtenen un notable alt pels serveis que presten, d’acord amb els resultats dels Cercles de Comparació Intermunicipal (CCI) de Serveis Educatius presentats el passat 7 de novembre durant la jornada de cloenda que va tenir lloc a l’espai Francesca Bonnemaison. Tant les escoles bressol com les escoles de música tenen una alta percepció de la qualitat per part dels seus usuaris del servei que ofereixen, amb una puntuació de 8,7 i 8,2,respectivament.

Cal destacar que el percentatge d’alumnes que han rebut ajudes dels ajuntaments es manté estable, reflectint així l’aposta dels ens locals per garantir l’accessibilitat a ambdós serveis. D’aquesta manera, la cobertura de places de les escoles bressol continua sent molt elevada, situant-se en el 93,3%. El percentatge d’infants que fan ús de les escoles bressol municipals és del 16,8%, indicador que ha augmentat un 46% des de 2008.

En paral·lel, les quotes mitjanes mensuals que satisfan les famílies que fan ús del servei d’escola bressol municipal i del servei de menjador, es mantenen estables en 172 € i 135€, respectivament. La despesa del servei per alumne d’escola bressol municipal se situa en 4.521 € per curs.

En aquest sentit, és destacable l’increment de l’impacte de les escoles de música, visible per exemple, en l’augment de l’alumnat de curta durada (1,8 per cada 1000 habitants) i l’augment del de llarga durada que forma part d’un conjunt instrumental (56,2%). La despesa corrent per alumne de llarga durada se situa en 1.323 €.

En la jornada de cloenda dels Cercles de comparació intermunicipals d’escoles bressol i escoles de música, que va comptar amb la presència del diputat d’educació, Rafel Homet, entre d’altres personalitats, es van presentar els resultats del darrer any i es va lliurar a cada municipi la publicació que recull les dades de 2015.

Els cercles de comparació

Els Cercles de comparació intermunicipals (CCI) són un instrument de suport a l’avaluació i millora de la prestació i la gestió dels serveis públics municipals, que dinamitza el Servei de Programació de l’Àrea de Coordinació i Govern Local de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb les àrees que treballen en els diversos àmbits d’anàlisi.

Pel que fa a l’ àmbit educatiu , actualment estan en funcionament dos cercles de comparació de dos equipaments educatius de titularitat municipal: escoles bressol i escoles de música.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies