Més de 12.000 alumnes participen en el Dia de la Ciència a les escoles, amb l’objectiu de promoure les vocacions científiques

 • Més d’un centenar de científics participaran en conferències simultànies, on donaran a conèixer el dia a dia de la seva tasca a l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat.
 • L’activitat s’emmarca en la Setmana de la Ciència

  Més de 12.000 alumnes han participat avui en les diferents conferències organitzades amb motiu del Dia de la Ciència, i que s’emmarquen en la Setmana de la Ciència. Les conferències estan organitzades pel Departament d’Ensenyament i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, amb l’objectiu de promoure entre l’alumnat català l’interès per la ciència i despertar les vocacions científiques.

  La sala d’actes del Departament d’Ensenyament ha estat aquest matí l’escenari de l’acte central del Dia de la Ciència, amb la conferència sobre “Espais blaus: més enllà del popular “sol i platja”, a càrrec de Cristina Vert, Llicenciada en Ciències Ambientals, i investigadora predoctoral en ciències biomèdiques a l’ISGlobal (Institut de Salut Global de Barcelona). Aquesta conferència s’ha pogut seguir en streaming a tots els centres educatius catalans.

  Durant la Setmana de la Ciència, investigadors de les principals universitats i dels centres de recerca de Catalunya expliquen la seva tasca als alumnes de 4t d’ESO i batxillerat, tant des del vessant científic com des de l’humà, són les conferències de la “Ciència en primera persona”. Així, els alumnes coneixen de primera mà en què consisteix la feina dels científics i alhora es contribueix a desvetllar aquest tipus de vocacions entre els joves.

  Les diverses conferències de la “Ciència en primera persona” tenen com a eix central la ciència i la recerca, com per exemple, “La química de la cuina, una química complicada”, “Aplicacions de la biomecànica en els àmbits clínic i de l’esport”, “Interacció entre art i ciència”, “El canvi climàtic i la biodiversitat”, o “Contaminació Lumínica o quan la llum esdevé un problema”.

  Els professors dels centres, prèviament, han realitzat propostes de treball amb els alumnes per garantir un aprofitament didàctic de les conferències realitzades i per tal que quedin emmarcades en el currículum de les corresponents etapes educatives.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies