Maria Alcobé i Cardona premi Ciutat i Cultura 2016

Maria Alcobé, coneguda a la nostra ciutat com la Maria dels pollastres, ous i aviram en general de la botiga de l’Avinguda Generalitat, al costat de la plaça de la Vila.

Tota la vida al voltant de l’aviram i l’atenció a la gent. En aquest àmbit va conèixer al seu marit i amb ell varen obrir i fundar un dels establiments, que tot i estar tancat des de fa temps, tothom recorda.

Aquest premi s’atorga per votació de les entitats i associacions de Barberà del Vallès, es presenten diferents propostes, per part de les pròpies entitats, i llavors, aquestes, fan la valoració i la votació.

Maria Alcobe 2El premi Ciutat i Cultura és l’hereu del Premi Estevet, creat en honor de l’Esteve Soley per la seva tasca de recuperació de la cultura tradicional a la nostra ciutat. Amb posterioritat, el premi abans és lliurava per Sant Jordi, va passar a dir-se Ciutat i Cultura i es lliura per la Festa Major.

La guanyadora d’enguany, és una dona que participa en diferents entitats i associacions de Barberà del Vallès, a totes elles amb una participació activa. Com a membre de la Junta Local de AEC Càncer ens la poden trobar en totes les xerrades i activitats de sensibilització que s’organitzen , així com en les jornades de recaptació. Forma part del grup de persones que al voltant de la parròquia de Santa Maria, gestiona el Banc dels Aliments, la recollida de roba i també participant e manera activa en tots els recaptes i grans recaptes que s’organitzen. Aquestes dues associacions són del grup de la solidaritat i ara entrarem en les que són del grup de la cultura. En primer lloc Barberà amb la Sardana, com en les anteriors aportant la seva feina i el seu tarannà en fer créixer l’entitat i consolidar a la nostra ciutat la dansa més bella de les que es fan i es desfan. Finalment la seva tasca i aportació a una de les iniciatives més encertades que es duen a terme, l’Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran, organitzant les conferències, les sortides i la tria i control de totes les activitats, conjuntament amb l’equip de l’Aula.

Aquests són els mèrits públics de la Maria, però segurament, ella, és més mereixedora d’aquest premi pels mèrits no coneguts.

Possiblement estigui tot definit en les paraules que va dedicar als present en rebre el guardó de l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Silvia Fuster. Maria Alcobé: “moltes gràcies a tots, els que meu votat i els que no, però penseu que les persones no tenen cap mèrit, lo que conta són les entitats i les associacions, nosaltres passem i les institucions queden” , “per altra banda jo fa molt temps vaig decidir que només faria el que em vingués de gust, per tant tot el que faig no té gaire mèrit”

Maria Alcobé i Cardona, moltes felicitats.

Maria Alcobe 3

Maria Alcobe 1

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies