L’Oficina de Polítiques de Gènere organitza un taller vivencial per a dones per prevenir situacions d’abús

L’Oficina de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Barberà va organitzar el passat dissabte 4 de novembre, a la Biblioteca Esteve Paluzie, un taller vivencial per a dones dins del programa d’activitats per commemorar el 25N. El taller ‘Eines i estratègies per prevenir situacions d’abús’, que va anar a càrrec de Leonor M. Cantera Espinosa, doctora en Psicologia Social i experta en violència masclista, tenia com a objectiu aprendre i reconèixer les situacions abusives, del tipus que sigui, que podem trobar a la nostra vida, analitzar que sentim davant d’elles i quines estratègies podem utilitzar per fer-hi front.

A partir d’exercicis vivencials, es van treballar diferents aspectes: els eixos d’apoderament, revisant la importància de viure conscientment amb reflexió; la identificació de situacions abusives construïdes i afavorides pel sistema patriarcal; el control del jo en relació a les altres persones i la necessitat de reconèixer els cicles en les nostres vides per fer els oportuns tancaments i poder així continuar vivint en llibertat i pau amb nosaltres mateixes.

Al taller van participar 23 dones que el van valorar de forma molt positiva. El nivell de participació i reflexió que va haver al grup va ser molt alt, de manera que, a demanda del propi grup, es farà una segona sessió per acabar de treballar tots els temes que van sorgir al llarg de l’activitat.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies