L’Oficina de Polítiques de Gènere organitza un taller vivencial per a dones per prevenir situacions d’abús

L’Oficina de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Barberà va organitzar el passat dissabte 4 de novembre, a la Biblioteca Esteve Paluzie, un taller vivencial per a dones dins del programa d’activitats per commemorar el 25N. El taller ‘Eines i estratègies per prevenir situacions d’abús’, que va anar a càrrec de Leonor M. Cantera Espinosa, doctora en Psicologia Social i experta en violència masclista, tenia com a objectiu aprendre i reconèixer les situacions abusives, del tipus que sigui, que podem trobar a la nostra vida, analitzar que sentim davant d’elles i quines estratègies podem utilitzar per fer-hi front.

A partir d’exercicis vivencials, es van treballar diferents aspectes: els eixos d’apoderament, revisant la importància de viure conscientment amb reflexió; la identificació de situacions abusives construïdes i afavorides pel sistema patriarcal; el control del jo en relació a les altres persones i la necessitat de reconèixer els cicles en les nostres vides per fer els oportuns tancaments i poder així continuar vivint en llibertat i pau amb nosaltres mateixes.

Al taller van participar 23 dones que el van valorar de forma molt positiva. El nivell de participació i reflexió que va haver al grup va ser molt alt, de manera que, a demanda del propi grup, es farà una segona sessió per acabar de treballar tots els temes que van sorgir al llarg de l’activitat.

Deixa un comentari