Lliurat el Pla de mobilitat urbana sostenible de Barberà del Vallès

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla de mobilitat urbana sostenible de Barberà del Vallès. Es tracta d’un document bàsic per configurar les estratègies de transport i mobilitat, tant de persones a peu com de vehicles, en el conjunt del municipi. El Pla ha estat lliurat avui pel diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, a l’alcaldessa, Sílvia Fuster.

El Pla de mobilitat té per objecte traçar una estratègia per assolir que els desplaçaments, tant de les persones com de les mercaderies, sigui més accessible, eficient, segur, sostenible i més respectuosa amb el medi ambient, i s’estructura a partir d’onze objectius que es concreten amb una sèrie de línies estratègiques, que alhora es desenvolupen a través d’una sèrie de propostes i actuacions.

Aquests objectius es concreten en incrementar la mobilitat a peu, en bicicleta o en transport públic, fomentar l’ús racional del cotxe, compatibilitzar l’oferta d’aparcament amb les necessitats dels residents i de la demanda de rotació i garantir una distribució de mercaderies àgil i ordenada.

Entre els objectius també hi ha millorar la seguretat viària, reduir els nivells de contaminació atmosfèrica i acústica provocats pel trànsit, incorporar la mobilitat sostenible i segura en les futures actuacions urbanístiques, fer campanyes per sensibilitzar la ciutadania en la mobilitat sostenible, així com establir els mecanismes o vincles necessaris que garanteixin la coordinació entre els municipis de l’entorn.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies