Les organitzacions d’església varen sortir al carrer per la Jornada Mundial pel Treball Decent

En motiu de la celebració, demà 7 d’octubre, de la Jornada Mundial pel Treball Decent les organitzacions d’Església que impulsen la iniciativa #IglesiaporelTrabajoDecente -Càritas, CONFER, HOAC, Justícia i Pau, Joventut Estudiant Catòlica i Joventut Obrera Cristiana- convoquen per segon any consecutiu diversos actes públics en les diferents diòcesis del país.

Les ciutats i places de més de 40 ciutats espanyoles seran l’escenari de les activitats programades per aquestes entitats per renovar el seu compromís de seguir construint i exigint una societat que defensa el treball decent. El treball decent reflecteix les prioritats de l’agenda social, econòmica i política dels països i del sistema internacional. És, a més, un element fonamental per assolir una globalització justa, reduir de la pobresa i aconseguir un desenvolupament equitatiu, inclusiu i sostenible.

Avui és essencial defensar el treball decent, el dret a treballar de tota persona capaç d’això (tant el treball que genera ingressos -feina- com el que no). Per a això, cal emparar un treball realitzat sota condicions dignes per a la persona, que es veu seriosament dificultat per l’actual model socioeconòmic.

Per a les entitats convocants, la defensa del treball decent implica:

Posar en el centre a la persona i trencar l’actual lògica de pensar i organitzar el treball des l’econòmic i els interessos d’uns pocs.

Plantejar el sentit i el valor del treball més enllà de l’ocupació.

Lluitar per unes condicions dignes d’ocupació.

Articular el treball i el descans de manera humanitzada.

Lluitar perquè l’accés a drets humans com la sanitat, l’habitatge o l’educació no estigui condicionat a tenir una ocupació.

Davant la celebració d’aquest 7 d’octubre, Jornada Mundial pel Treball Decent, les entitats d’Església, a través d’una actuació en xarxa, han organitzat un dens programa d’iniciatives conjuntes a escala tant estatal com diocesana i local per informar, sensibilitzar i involucrar tota la societat en la defensa i protecció activa d’aquest dret.

Càritas, CONFER, HOAC, Justícia i Pau, Joventut Estudiant Catòlica i Joventut Obrera Cristina llancen una invitació a tota la ciutadania a unir-se a aquesta Jornada i se suma a les diferents accions que es duran a terme a tot el país.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies