L’api, la verdura més medicinal

El seu sabor és una miqueta agre i és un dels vegetals més usats per les seves propietats medicinals, des de l’antiguitat. Malgrat tenir més d’un 90% d’aigua i per tant amb un valor nutritiu baix comparat amb altres verdures, els seus valors medicinals provenen dels components del seu oli essencial (apilina, apiol o provalens entre altres). El seu baix contingut calòric ajuda a aprimar, a eliminar toxines i a prevenir la retenció de líquids, per la qual cosa ha de ser present en qualsevol dieta. Però a més té altres beneficis. Coneguem-los.

– Regula la menstruació i alleuja els símptomes de la menopausa, per la qual cosa resulta un bon aliat per a les dones.

– Afavoreix la digestió i combat els gasos.

– És diürètic, tant pel seu alt contingut en aigua com esmentàvem abans, com pel seu contingut en potassi i sodi.

– Fa venir la gana, pel que es recomana en nens que mengin malament.

– Redueix els nivells de sucre en sang.

– Combat l’acidesa estomacal.

– Té propietats antiinflamatòries i antireumàtiques.

L’api és un vegetal a més que pot consumir-se tant en cru (en amanides o en crudité), cuinat (en plats de verdures i sopes) o en batuts vegetals dètox.
Si es menja cru, és imprescindible rentar-ho bé. No es recomana menjar-ho durant l’embaràs.

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies i de tercers d'anàlisis per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.
Configuració de cookies
Política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies