L’AMB recolza el desenvolupament d’un cotxe elèctric

Les competicions de cotxes de carreres són un veritable camp de proves per a les empreses automobilístiques, on desenvolupen noves tecnologies que més tard implanten amb èxit a l’automoció comercial. Amb aquesta voluntat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha recolzat el desenvolupament d’un vehicle elèctric de Formula Student que està liderant l’equip d’estudiants universitaris EUETIB e-Tech Racing, una associació sense ànim de lucre formada per un equip d’estudiants universitaris d’enginyeria de l’EUETIB, que pertany a l’Escola Industrial de Barcelona i a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

La Formula Student és una competició a escala mundial on equips de diferents universitats i escoles d’enginyeria d’arreu del món dissenyen i fabriquen un vehicle monoplaça que han de defensar davant d’un jurat format per enginyers d’alt nivell. L’objectiu és estimular els joves estudiants d’enginyeria per demostrar la seva iniciativa i creativitat, amb el disseny d’un prototip competent i fiable. Per exemple, es calcula que només a Alemanya hi ha 300 equips de Formula Student.

IMG_2851

 

 

 

 

 

 

 

Cercant solucions no contaminants

“L’objectiu és impulsar la recerca universitària i el desenvolupament tecnològic en matèria de mobilitat elèctrica i convertir aquesta solució no contaminant en una realitat quotidiana”, exposa Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB.

El vehicle, que actualment està en període de proves i que properament participarà en diverses competicions, ha estat presentat oficialment a la seu de l’AMB, a la Zona Franca de Barcelona. A l’acte, hi van assistir Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB i l’equip d’estudiants de l’EUETIB e-Tech Racing que, en aquests darrers mesos, ha fet realitat el projecte.

Millora de les bateries del vehicle elèctric

“L’AMB, com a enginyeria pública tècnica que som, hem d’anar de la mà del món de la investigació i el món universitari. La recerca és clau per millorar i perfeccionar la tecnologia i durada dels motors elèctrics, que no produeixen emissions contaminants”, ha exposat Poveda, recordant l’aposta de l’AMB per la mobilitat sostenible i elèctrica, un repte important per reduir notablement la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire de la metròpolis.

Fruit de l’acord, l’AMB fa una aportació de 4.000 €, mitjançant una subvenció, per adquirir una nova tipologia de bateries modulars BMS (Battery Management System), , que permet gestionar la càrrega, la descàrrega i l’estat de les cel·les que formen el conjunt de bateries del monoplaça.

 

Competició nacional i internacional

Durant el mes d’agost de 2016 se celebren els Campionats Formula Student, on hi participarà l’equip EUETIB e-Tech Racing amb el monoplaça. La competició es durà a terme entre el 24 i el 28 d’agost al Circuit de Montmeló, amb 4 tipus de proves diferents.

Durant el cap de setmana del 3-4 de juny, el vehicle va ser exposat al Barcelona Motors Days, fira del motor esportiu internacional que se celebra anualment al Moll de la Fusta i té més de 150.000 visitants. Com a novetat, en aquesta edició del 2016 la cita va integrar l’àrea Smart City, on destacaven projectes de mobilitat sostenible.

Deixa un comentari