L’Alcaldessa, Silvia Fuster, participa a l’homenatge a Joan Oliver, Pere Quart

L’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Silvia Fuster, ha participat a l’acte comarcal de tribut a Joan Oliver, Pere Quart, organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental que ha tingut lloc a l’ajuntament de San Llorenç Savall.

A l’acte han participat també, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Merçè Conesa, el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, l’alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba i alcaldes i alcaldesses dels municipis de la comarca, així com la filla del poeta, Sílvia Oliver, la presidenta del PEN Club Català, Carme Arenas, representants institucionals, la Comissió Joan Oliver i entitats vinculades amb el poeta vallesà.

La presidenta de la Diputació ha recordat la figura de Joan Oliver, Pere Quart, del poeta vallesà i ha fet referència a la comarca del Vallès Occidental com «un territori que dóna poetes de la talla de Joan Oliver i que inclou també joies com el parc natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac que forma part de la Xarxa de Parcs Naturals de la corporació»

Conesa ha subratllat «com amb aquest tipus d’actes, els municipis juntament amb les administracions, impulsen valors de la terra i la cultura de país».

De la seva part, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha recordat al poeta com «un patriota en el sentit més noble del terme. Un home de paraula, entesa com a arma amb la llengua que tants esforços ha patit per analfabetitzar els seus parlants».

A banda dels parlaments institucionals, l’acte ha comptat amb una lectura teatralitzada d’un fragment de l’obra de teatre La Fam, a càrrec del TIC Escènic i sota la direcció de Jeroni Oller. Per la seva banda, Celdoni Fonoll i Lloll Bertran han fet una breu lectura poètica de Joan Oliver, Pere Quart.

El Marquet de les Roques

L’acte d’avui s’ha realitzat a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, municipi on està situat el Marquet de les Roques, edifici propietat de la Diputació de Barcelona i un dels patrimonis més valuosos del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Al Marquet hi ha un dels punts d’informació del Parc.

El Marquet és un casal d’estil historicista neoromàntic projectat al final del segle XIX sobre les restes del Mas Marquet (segle XIII) per l’arquitecte Juli Batllevell, per encàrrec d’Antoni Oliver, avi de Joan Oliver, que hi va passar llargues temporades, sobretot als anys vint, quan s’hi aplegaven escriptors i artistes de primera fila com Josep Carner, Carles Riba, Guerau de Liost, Jaume Bofill, Francesc Trabal i Armand Obiols. D’una d’aquelles trobades va sorgir la prestigiosa editorial sabadellenca La Mirada (1924-1935).

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies