L’Ajuntament organitza una sessió per millorar el coneixement dels equips de desfibril·ladors

Barberà compta amb un total de 14 desfibril·ladors repartits pel municipi.

El passat 12 de desembre, la ciutadania barberenca va tenir l’oportunitat de conèixer ‘L’espai cardioprotegit als centres municipals de Barberà del Vallès’, una iniciativa de la regidoria de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barberà del Vallès. L’acte, que es va dur a terme a la Sala B del Teatre Municipal Cooperativa, va comptar amb el formador de l’empresa adjudicatària del servei, Cardiosos, Jordi Magí, que va ser l’encarregat de donar a conèixer com cal utilitzar els desfibril·ladors instal·lats en diversos punts de la ciutat.

La cardioprotecció de les ciutats és una necessitat, ja que les malalties cardíaques són la primera causa de mort a Europa, i a Espanya moren cada any més de 25.000 persones de manera sobtada. A Catalunya, la xifra és de 10 persones al dia mortes per aturades cardiorespiratòries amb un total de 3.700 víctimes anuals. Per tant, una actuació precoç i eficaç amb l’ajuda d’un DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic), és decisiva davant d’una situació crítica i pot resultar clau per aconseguir salvar una vida.

En total Barberà compta amb 14 DEA: 2 aparells són mòbils i estan instal·lats als vehicles de la Policia Local, 3 amb un tòtem a la via pública i els 9 restants estan ubicats en vitrines a l’interior de dependències i equipaments municipals com el Mercat Onze de Setembre, les diferents Instal·lacions Esportives Municipals, el Teatre Municipal Cooperativa o la Biblioteca Esteve Paluzie, entre d’altres.

Les característiques dels aparells DEA permeten que qualsevol persona, estigui formada en el seu ús o no, pugui utilitzar-los. És una maquinària molt intuïtiva que en prémer el botó d’arrencada fa un guiatge mitjançant instruccions de veu a la persona usuària. L’aparell detecta l’estat del cor de la persona que està essent atesa i en programa les descàrregues automàticament. Una de les característiques destacades és que també

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies