L'Ajuntament de Barberà subvencionarà les plusvàlues als ciutadans amb problemes hipotecaris

FOTO ARXIU OMHEl consistori barberenc va aprovar a la sessió plenària del passat 29 de maig, unes bases amb les quals es regula els ajuts econòmics de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (IIVTNU). Es tracta d’un nou ajut que posa en marxa l’ajuntament amb l’objectiu de recolzar socialment a persones que pateixin la pèrdua del seu habitatge i que puguin fer front al pagament d’aquest impost, conegut com la plusvàlua. Les bases que regulen aquests ajuts econòmics es podran consultar al taulell d’anuncis de l’Ajuntament a partir del dia 18 de juny, durant un termini de 30 dies hàbils, o al Butlletí Oficial de la Província, per tal que es formulin al—legacions que es creguin convenients durant el període d’informació pública.

Les bases regularan les ajudes socials destinades a fer front a l’Impost sobre l’increment de valors  dels terrenys de naturalesa urbana quan la no es pugui liquidar com a conseqüència d’una dació en pagament d’un deute hipotecari, d’una execució hipotecària que gravi la finca, i les compravendres sempre que el preu total es destini a pagar el deute hipotecari de l’habitatge i no sigui superior al mateix. Podran sol—licitar aquests ajuts les persones físiques empadronades a Barberà del Vallès, amb una antiguitat mínima d’un any, que siguin titulars de l’Impost com a conseqüència de la transmissió de la vivenda habitual per problemes hipotecaris, i que estiguin al corrent de les seves obligacions tributàries amb l’Ajuntament, Agència Tributaria i Seguretat Social. L’import de l’ajut serà d’una reducció de la quota resultant del impost per que es pugui liquidar l’IIVTNU. Es tenir en compte els ingressos de cada unitat familiar. La sol—licitud de l’ajut s’ha de realitzar en les Oficines d’Atenció a la Ciutadania de Barberà del Vallès. Per a més informació, les persones interessades s’han d’apropar a l’Oficina Municipal d’Habitatge (OMH) (Av. Verge de Montserrat, 60 baixos).

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies