L’Ajuntament de Barberà celebra l’acte institucional en commemoració del Dia Internacional de les Dones

Durant la concentració s’ha llegit el manifest al qual s’adherit el consistori i que ha confeccionat conjuntament la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

Avui, 8 de març, es commemora arreu del món el Dia Internacional de les Dones.

Per aquest motiu, personal de l’Ajuntament de Barberà del Vallès i ciutadania s’han concentrat  a les 12h d’avui per reivindicar una societat més justa, equitativa i igualitària i una millora en els drets socials i polítics de les dones. Durant la concentració l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay ha llegit el manifest al qual s’adherit el consistori, elaborat conjuntament per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).
En el manifest es declara que malgrat el pas dels anys encara avui dia “la reivindicació de millors condicions de treball i de vida, de drets socials i polítics, són alguns dels temes que per desgràcia en aquest segle XXI continuem reivindicant”. “Tot i els progressos assolits, les dones continuen tenint majors dificultats d’accés al mercat de treball que els homes, i es confirma l’existència de diferències rellevants tant en les condicions de treball com en la retribució econòmica. De fet, i a tall d’exemple, la bretxa salarial ha augmentat”. El text reivindica que la societat no progressarà si no trenquem determinats rols. “És feina de tothom, d’homes i de dones, de la societat. És feina d’educar o reeducar en valors d’igualtat de gènere als nostres infants. És establir com un objectiu fonamental de la nostra societat
l’assoliment ple i real de la divisió del treball, en totes les seves vessants, equitativa. És fonamental per a la consecució de la igualtat efectiva entre dones i homes”. Al finalitzar la lectura, algunes persones s’han sumat a la vaga internacional de dones organitzada pel moviment argentí Ni Una Menos i fer així una aturada de l’activitat de les dones de mig hora a escala mundial.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies