L’ACM preveu mocions als Plens municipals sobre el futur de Catalunya

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques celebra el canvi d’estratègia del Partit Popular de Catalunya anunciada ahir amb la presentació de mocions als ajuntaments catalans per poder conèixer quins ens locals donen suport a les conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent del Parlament de Catalunya.

Poder debatre, opinar i posicionar-se pacíficament i lliure és l’essència de la democràcia i, per això, l’ACM vol manifestar el seu suport a qualsevol iniciativa que fomenti el debat i permeti els electes locals poder-se expressar amb llibertat.

Per Miquel Buch, president de l’ACM, “per damunt d’estratègies partidistes hi ha els fonaments democràtics i deixar d’usar els tribunals contínuament per desacreditar i intentar anul·lar la voluntat de la majoria dels catalans”.

L’anunci fet pel vicesecretari de política municipal del PPC, Manuel Reyes, s’afegeix al que fa unes setmanes ja va anunciar C’s, que també aspira a conèixer el posicionament del món municipalista sobre el procés que està vivint Catalunya.

En declaracions aquest matí a RAC1, Buch ha afirmat que “poder tenir aquest debat als ajuntaments igual que s’ha produït al Parlament permetrà que ens comptem democràticament” i ha afegit que és “un objectiu que persegueixen molts catalans com és poder comptar els resultats d’un referèndum sobre el futur del país”.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies