L’ACM demana que es posi en pràctica el més aviat possible la llei que permeti disposar d’habitatge social per a les persones necessitades

El vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis, David Saldoni ha participat aquesta tarda a la segona cimera política i social per defensar la llei d’emergència habitacional convocada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

La cimera ha servit per explicar les mesures que s’estan treballant en l’àmbit de l’habitatge com a resposta a la suspensió de la llei de mesures urgents per a afrontar l’emergència social (llei 24/205) per part del TC després que el govern espanyol presentés un recurs.

“Hem aconseguit donar una resposta ràpida. Es compleix el mandat que va sorgir de la primera cimera, on es va acordar que es buscaria la manera de poder tirar endavant els articles que havia suspès el TC” ha explicat el representant de l’ACM i president de la comissió de benestar social de l’entitat, David Saldoni. Així mateix, ha manifestat “la importància d’impulsar i posar en pràctica la llei que permet l’expropiació d’ús d’habitatge per donar resposta a l’emergència habitacional.

El també alcalde de Sallent ha reclamat que la llei s’aprovi al Parlament sigui un bon instrument no impugnable i que contempli tota la seguretat jurídica, ja sigui per a polítics o tècnics. “La gent necessita aquest instrument i no ens podem permetre una llei susceptible d’interpretacions i aplicacions diverses”.

El representant de l’ACM, ha demanat que el govern de la Generalitat contempli línies de finançament per a que tots els municipis puguin aplicar la llei. Així mateix, ha finalitzat la seva intervenció celebrant que més ajuntaments s’hi puguin incloure i que tots tinguin una porta oberta perquè l’emergència habitacional no depèn de les dimensions del municipi.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies