La Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge supera el centenar de municipis adherits

La Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge (XSLH), agrupació voluntària d’ens local amb interès en les polítiques d’habitatge impulsada per la Diputació de Barcelona, compta ja amb 101 membres adherits després de les incorporacions de Sant Andreu de Llavaneres, Sallent, Òdena, Esparreguera i Pineda de Mar. D’aquests 101 ens, 63 tenen oficines locals d’habitatge o borses de mediació per al lloguer social, amb conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i la resta són ens locals que estan duent a terme algun programa o activitat relacionada amb l’habitatge, ja sigui des d’un servei propi, o des d’altres àrees com serveis socials, consum o urbanisme.

L’objectiu de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge, promoguda per la Diputació de Barcelona, és ser un espai d’interrelació entre els membres, per fomentar la transferència d’experiències i coneixements, la qualitat i la innovació entre els serveis locals d’habitatge, ja sigui a través d’oficines, borses o punts d’informació, per a gestionar millor les polítiques d’habitatge dels municipis.

L’adhesió a la XSLH dóna dret a l’accés i a la participació dels membres a diversos productes, entre els que destaquen la comunitat virtual, amb un espai web d’accés restringit per als membres, els espais d’experiències, amb sessions tècniques i polítiques dirigides a fomentar l’intercanvi d’experiències i la transferència de coneixement, les Jornades d’habitatge o la interlocució amb altres administracions i entitats com l’Agència de l’Habitatge, el Consorci Metropolità de l’Habitatge o l’Associació de Gestors d’Habitatge Social de Catalunya.

Actualment, la XSLH està integrada per ajuntaments i els consells comarcals a més de dues mancomunitats i un consorci de municipis de la demarcació de Barcelona. Entre tots es garanteix la cobertura de tot el territori, conjugant interessos, recursos i formats molt diversos en la prestació de serveis d’habitatge.

Del conjunt de municipis adherits, 44 tenen menys de 20.000 habitants, altres 40 tenen fins a 100.000 habitants, 16 superen els 100.000 habitants i un, Barcelona, que té més d’un milió d’habitants. D’aquest total, 63 municipis tenen Oficina Local d’Habitatge o Borsa de mediació per al lloguer social, conveniades amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. La resta són ens locals que estan duent a terme algun programa o activitat relacionada amb l’habitatge, ja sigui des d’un servei propi o des d’altres àrees com ara serveis socials, consum o urbanisme.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies