La Sala polivalent del TMC acull la presentació dels projectes dels Pressupostos Participatius

El passat 16 de setembre, els veïns i veïnes que van acudir al TMC van rebre de manera directa l’informació de les propostes que s’han presentat al programa.

Han estat 7 propostes acceptades, presentades per 3 veïns i veïnes del municipi, els quals, personalment, varen poder explicar els detalls dels seus projectes. Primerament va ser la barberenca Sónia Sierra Pérez, representant d’un grup de pares i mares de Barberà que van presentar tres projectes. Barberà sense barreres auditives, Parcs Infantils Adaptats i Jocs educatius per a infants de 6 a 12 anys. Després va arribar el moment d’un altre veí, Oscar Heis Arenas que va donar els detalls de les seves propostes: Creació d’un circuit saludable a la Ronda Santa Maria i l’Ampliació del parc infantil del Parc Central. Per últim un altre ciutadà, Iván Vilchez Peña, va presentar els seus dos projectes: Protecció solar en parcs i zones infantil i el d’Instal•lació d’un BiciBox a l’Estació de Renfe.

pressupostos-particip-2pressupostos-particip-3

Ara, a partir del dilluns dia 19 i fins al 20 de setembre, tota la ciutadania de Barberà major de 16 anys podrà votar les propostes presentades. Les persones que votin han d’estar empadronades a la ciutat des del 31 de maig de 2016. La votació es pot fer en un dels tres equipaments habilitats per fer-ho: L’OAC de l’Ajuntament, l’OAC de Ca n’Amiguet i el Casal de Cultura. En tots tres equipaments es podrà trobar informació de consulta per conèixer més de prop els projectes presentats i personal del consistori que assessorarà a qui ho necessiti sobre el procés de votació.

La votació és senzilla: de 7 projectes, la ciutadania podrà atorgar 20 punts que haurà de distribuir en un màxim de 4 propostes.

A partir d’ara encara queden pendents la fase 5 en la qual es farà el recompte i la valoració de les propostes, ( el 6 d’octubre a les 19.30h hi haurà un acte públic a la Sala de Plens de l’Ajuntament on es donaran a conèixer els resultats i els projectes finalment seleccionats) i la Fase 6 d’Avaluació i Memòria on la Comissió Impulsora elaborarà una memòria en la qual es deixarà constància de l’assoliment dels indicadors marcats a l’inici del projecte de Pressupostos Participatius.

La Comissió es reunirà al mes de novembre d’aquest 2016.

Deixa un comentari