La Generalitat pagarà el fons local a tots els ajuntaments

La consellera de Governació, Joana Ortega, ha anunciat que el fons de cooperació local arribarà també als 107 ajuntaments grans que n’havien quedat exclosos, entre ells l’Ajuntament de Barberà, que havia de percebre 300.000 euros. Les entitats municipalistes han manifesta la seva satisfacció. Els 107 ajuntaments catalans que el govern de la Generalitat havia exclòs de la llista de beneficiats pel fons de cooperació local veuran, finalment, com les seves queixes han estat escoltades. La vicepresidenta del govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, va revelar aquest dijous, 23 de gener, que es transferiran els imports compromesos però amb un únic handicap: s’ingressaran en tres anualitats, excepte si la disponibilitat pressupostària de la Generalitat permetés escurçar els terminis. Aleshores s’acceleraria el pagament.

El govern català va anunciar el 27 de desembre la intenció d’excloure del fons els municipis grans, argumentant que els afectats no veien disminuïts els ingressos globals percebuts l’any anterior atès que havien incrementat la participació en els ingressos de l’Estat (PIE). La mesura, però, va causar una gran revolta en el món local, amb múltiples amenaces de contenciosos administratiu sobre la taula. Aquest passat dilluns, les dues entitats municipalistes que representen els ajuntaments catalans, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, es van reunir amb els representants del govern per buscar una solució al problema. Es van donar uns dies de marge però ningú confiava que les demandes acabessin arribant a bon port.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies