La Fundació Barberà Solidària signa un conveni amb l’Institut de Salut Global Barcelona

El passat 16 de gener, l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, com a presidenta de la Fundació Barberà Solidària, va signar un conveni amb l’Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal) per col·laborar en el finançament del projecte per l’eradicació del Pian a Papua Nova Guinea. A l’acte ha assistit el Doctor Oriol Mitjà Villar, un referent en el tractament d’aquesta malaltia.

La subvenció té una dotació de 40.000 euros i servirà per continuar la feina encetada pel Doctor Oriol Mitjà Villar des de l’any 2010, qui està liderant a Papua Nova Guinea, al Centre Mèdic de Lihir, un equip de recerca per al control i el tractament del Pian, una malaltia tropical crònica desatesa, que afecta principalment als infants i que, a llarg termini, pot produir deformacions òssies severes.

L’aportació econòmica de la Fundació Barberà Solidària té un impacte sobre una població de 100.000 persones, que equival a tota una província de Papua Nova Guinea. El Doctor Oriol Mitjà Villar espera obtenir més donacions per incrementar l’impacte a favor de l’eradicació de la malaltia en 200.000 persones.

Cal recordar que recentment, el Doctor Oriol Mitjà Villar ha estat guardonat el XXXVIII Premi per la Pau, concedit per l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, amb el suport de la Diputació de Barcelona. En aquell acte, al qual també va assistir l’Alcaldessa, Oriol Mitjà va destacar la importància de la col·laboració de les institucions. Durant el seu discurs a la Diputació, Mitjà va donar gràcies a l’Ajuntament de Barberà del Vallès per la seva aportació per al tractament de milers de nens i nenes.

La Fundació Barberà Solidària té com a finalitat donar suport a les polítiques locals de cooperació al desenvolupament i fomentar en la ciutadania la responsabilitat respecte els problemes dels països en vies de desenvolupament i compta amb una aplicació pressupostària de despeses dedicada a la cooperació internacional al desenvolupament

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies