La Diputació destina 609.000 euros a la millora i manteniment de camins municipals del Vallès Occidental

La Diputació de Barcelona destinarà 609.412,53 euros aquest mandat 2016-2019, a la millora i manteniment de camins municipals de la comarca del Vallès Occidental. Concretament, gràcies a aquest Programa complementari de millora i manteniment de camins, s’arranjaran 16 vials de 14 municipis, que són els que han demanat aquest suport, del total de 23 municipis que hi ha al Vallès Occidental.

Per aquests 16 camins hi circulen una mitjana diària de 36.182 vehicles que es beneficiaran d’aquesta millora, i que donen accés a 40 nuclis de població aïllats, 142 masies disseminades i 100 accessos a explotacions agràries i ramaderes.

Alguns dels camins municipals comuniquen amb urbanitzacions, polígons industrials i en disseminats rurals. Segons el diputat d’Infraestructures viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, gràcies a aquest Pla de camins de la Diputació de Barcelona «donem suport al manteniment d’unes infraestructures bàsiques en la comunicació de molts municipis que garanteixen la mobilitat de la ciutadania i l’accés a l’economia productiva tant industrial com agrícola i ramadera. En el cas del Vallès Occidental aquests camins són importants per connectar urbanitzacions i té un important impacte sobre 36.000 vehicles diaris».

A nivell global, el Programa complementari de millora i manteniment de camins està dotat econòmicament amb 11,2 MEUR euros, al qual s’hi ha acollit 257 ajuntaments de la demarcació de Barcelona, i s’arranjaran un total de 549 camins, que suposen uns 1.650 km i representen el 9 % del total de camins municipals de la demarcació de Barcelona.

El programa comportarà la creació de 200 llocs de treball temporals durant l’execució de les obres, i més de 185.000 usuaris directes es beneficiaran de la millora d’aquests camins. També, amb aquests arranjaments, es millorarà l’accessibilitat a 900 nuclis de població aïllats, 4.400 masies disseminades i 3.200 explotacions agràries i ramaderes.

Les bases del programa

El programa de millora i manteniment de camins municipals té un pressupost d’11,2 MEUR per al mandat 2016-2019, a raó de 2,8 MEUR per any i amb un import màxim per municipi de 50.000 euros. Durant l’any 2016, els ajuntaments van demanar l’ajut per arranjar algun dels seus camins d’acord amb uns criteris establerts com, per exemple, la urgència de les obres, ja sigui per reduir riscos imminents, estabilització de talussos o restitució de la vialitat.

Entre els criteris que s’han tingut en compte a l’hora de donar aquests ajuts hi ha la connectivitat a nuclis disseminats, especialment en el cas d’accés a nuclis disseminats en l’entorn rural, la ràtio d’importància social a partir dels quilòmetres de camins per 1.000 habitants, l’aportació econòmica municipal i la importància territorial dels camins en l’àmbit territorial municipal a partir de la ràtio de quilòmetres de camins per l’extensió quilòmetres quadrats del terme municipal.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies