La Diputació de Barcelona organitza grups de suport emocional per reduir l’estrès de les persones cuidadores, a 72 municipis (Barberà no en forma part)

Aquest curs que comença 72 municipis, un cop més Barberà del Vallès es queda fora d’una acció gratuïta i molt interessant per la ciutadania i caldria que algú dones explicacions de perquè Barberà no s’acull a propostes com aquesta,  han demanat a la Diputació de Barcelona que els organitzi un Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua perquè persones cuidadores no professionals del municipi puguin disminuir l’estrès que es deriva de tenir al seu càrrec persones en situació de dependència. És un recurs que la corporació ofereix als ajuntaments des del 2009.

No es tracta d’un curs de formació. És un espai de relació i intercanvi d’experiències, per evitar la soledat i reduir la sobrecàrrega emocional i física de la cura.

Aquest servei, que la Diputació desenvolupa en col·laboració amb els ens locals i entitats del sector, contribueix a reduir l’impacte negatiu que de vegades poden experimentar els cuidadors i, per tant, a millorar també la qualitat de vida de les persones en situació de dependència

El recurs ofert consisteix a organitzar grups que consten de entre 10 i 16 sessions d’una hora i mitja per a cada municipi que ho sol·licita, conduïdes per un psicòleg. Les persones que hi participen s’han de comprometre a voler compartir la seva experiència de cuidadora amb les altres persones que es troben en la mateixa situació que ella i a assistir a totes les sessions.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies