La Diputació, Barberà i Sant Cugat publiquen una guia d'autocontrol per establiments de restauració

El Servei de Salut Pública de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els Ajuntaments de Barberà del Vallès i de Sant Cugat del Vallès, ha publicat la Guia pràctica d’autocontrols per als establiments de restauració i menjars per emportar.

Aquest document suposa una continuació en la línia de publicacions d’aquest servei per donar suport als ajuntaments en el foment de la implantació dels sistemes d’autocontrol sanitari als establiments del sector de l’alimentació, per oferir aliments segurs a la població.

Anteriorment, i dins aquesta línia, es va publicar la Guia pràctica d’autocontrols en el sector carni minorista. Segons els seus responsables, la importància d’aquests dos documents és el fet de ser uns documents senzills i eminentment pràctics adreçats als manipuladors de les empreses alimentàries dels sectors dels “Menjars preparats i de la Restauració” i del de la “Carn fresca i derivats” que són els sectors on les manipulacions són més elaborades i, per tant, de més risc sanitari. Així doncs, el nou document s’emmarca dins les competències que, en matèria de salut, té l’administració local, en concret en el control dels riscos per a la salut relacionats amb els aliments.

L’objectiu de la guia no és només millorar la qualitat del servei sinó també proporcionar els mitjans perquè els establiments de restauració i de menjars preparats puguin dotar-se de plans d’autocontrol propis adaptats a les seves conveniències i especificitats que els permetin garantir la seguretat dels aliments que posen a l’abast de la ciutadania.

L’establiment dels plans d’autocontrol que descriu la guia és un requisit indispensable per garantir unes condicions d’higiene prèvies generals i unes pràctiques correctes d’higiene, en un sector, el de la restauració, relacionat amb el 48% dels brots de toxiinfecció alimentaria  que es van declarar a Catalunya el 2008, segons dades de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

La Guia serà utilitzada inicialment pels ajuntaments de Barberà i de Sant Cugat del Vallès com a eina de formació i promoció dels autocontrols ens els establiments del sector a l’igual que en el seu dia ho van fer amb la Guia del sector minorista de la carn.

Font: Diputació de Barcelona

Deixa un comentari

Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies i de tercers d'anàlisis per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.
Configuració de cookies
Política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies