La Cecot valora positivament que Hisenda decideixi actuar sobre l’incompliment dels terminis de morositat

El Ministre d’Hisenda, Cristòbal Montoro, va fer públic ahir, durant la seva compareixença davant la Comissió d’Hisenda del Congrés, que Hisenda vol penalitzar fiscalment a les grans empreses moroses.

Tot i que aquestes mesures de penalització estan en fase d’estudi i desenvolupament, des de la Cecot es considera positiu, d’entrada, el fet que el Govern incideixi sobre l’índex de morositat i treballi per reduir-lo. “Sobre tot aquella morositat que és la més habitual i que més pateixen les pimes”, afirma Enric Rius, assessor financer de la Cecot, “que és la que generen les grans empreses i l’administració pública sobre els seus proveïdors”.

Ara bé, la patronal catalana adverteix de la necessitat que les declaracions del Ministre Montoro es materialitzin i que el legislador no acabi desvirtuant el principi polític, com ha passant en més d’una ocasió. De fet la pròpia Llei de Morositat, “fins ara ha estat inaplicable ja que, tot i estar aprovada, deixava la regulació a mans de la pròpia relació comercial entre empreses”, argumenta Rius, “qui ha d’emprendre accions cohercitives ha de ser un tercer, com es desprèn de les paraules de Montoro, que tenen intenció de fer a partir d’aquest any”. Deixar la regulació de la llei a mans de les dues parts d’una relació comercial provocava no aplicar-la perquè “quina empresa es deixaria perdre una operació comercial?”.

En relació a l’objectiu de dèficit 2017

Tenint en compte l’objectiu de dèficit per 2017 que planteja el Govern i les mesures que està prenent el Ministeri d’Hisenda dirigides fonamentalment a la recaptació, la Cecot manifesta la seva preocupació pel fet que el Govern pretengui reduir deute públic a partir d’incrementar el deute privat, entre ell el de les empreses. “El fet d’incrementar impostos com el de societats però en cap cas exposar un pla d’eficiència i reducció de la despesa pública ens fa anticipar que aquest tipus de política anirà contra inversió de les empreses”, suggereix Rius, “i això s’acabarà traduint a menys creixement empresarial i reducció de l’activitat econòmica. Pa per avui i gana per demà”.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies