La Cecot s’adhereix al Manifest institucional per la Mediació i recomana a les empreses integrar-la en els seus processos de negociació habituals

Avui dissabte 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació i la Cecot ho farà mitjançant la seva adhesió al Manifest Institucional per la Mediació.

Un Manifest que van impulsar l’any 2015 entitats com el Departament de Justícia de la Generalitat; el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; la Cambra de Comerç de Barcelona; els col·legis professionals d’advocats, de notaris, psicòlegs i l’Associació de Professionals de la Mediació de Conflictes de Catalunya o el GEMME, amb l’objectiu de construir conjuntament un sistema de justícia que, partint del conflicte i les seves circumstàncies, ofereixi a tothom la mediació com a forma habitual d’abordar-lo.

Amb la seva adhesió, la Cecot pretén ser un participant pro-actiu en el canvi de paradigma que significa la mediació, ja que implica un canvi cultural, sobre tot en el sector empresarial on predominen els processos judicials pel grau de seguretat jurídica que les empreses li reconeixen. El canvi cultural que es cerca amb la introducció de la Mediació exigeix passar de l’enfrontament al diàleg que, per diferents raons, no ha estat la forma habitual de resoldre els conflictes a la nostra societat.

Per Asun Cirera, assessora de la Cecot, “la mediació és positiva per les empreses”. Un dels elements estratègics en qualsevol negoci o empresa és les seves relacions; les relacions que manté amb clients, amb proveïdors, les relacions en el si de la pròpia empresa, entre departaments i entre les persones que integren l’empresa, “per tant, utilitzar un mecanisme de resolució de conflictes com és la mediació el que ens permet és preservar aquestes relacions”, afirma Cirera.

La mediació no deixa de ser un procés negociador i, per tant, un procés que contínuament es dona en la pròpia dinàmica de les empreses, amb col·laboradors o amb els seus operadors externs. “És un procés molt natural dins la pròpia empresa, però no a tothom li és fàcil dur a bon terme una negociació”.

A criteri de Cirera, “la mediació ens aporta una metodologia i un facilitador que ens ajuda a que aquesta negociació acabi sent exitosa, a diferència del que passa en la judicialització de conflictes, on la solució ens ve imposada per un tercer, en aquest cas un jutge”. En el cas de la mediació son les parts les que decideixen com aquest conflicte s’acabarà resolent, “des de la Cecot el considerem un procés constructiu i, per tant, considerem que és la millor opció abans d’arribar a un enfrontament que trenqui definitivament la relació de les parts”, conclou.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies