Jornada de portes obertes a la Depuradora d’aigua per commemorar del Dia Mundial de l’Aigua

L’Ajuntament de Barberà del Vallès i l’Empresa Municipal de Serveis i Aigües de la ciutat, Sabemsa, s’han sumat a la celebració organitzant una Jornada de Portes Obertes a la Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) i Dipòsit Nicolàs.

La jornada va consistir en obrir les portes de la planta potabilizadora per conèixer els processos i etapes de tractament i depuració de l’aigua dels aqüífers de Barberà. La informació sobre aquests processos i etapes va anar a càrrec dels i les mateixes treballadores i treballadors de l’empresa municipal d’aigües, que estaven distribuïts en diferents punts de les instal·lacions.

A la visita va estar present l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay i el regidor de Territori Medi Ambient, Fabià Díaz Cortés, que van manifestar la importància de la celebració d’aquest dia per prendre consciència del bon ús d’un bé escàs com és l’aigua. El veïnat present va poder observar les diferents fases del cicle de l’aigua a la nostra ciutat, des de la seva extracció als pous de la plataforma del Riu Ripoll, el tractament, als sistemes de bombejament de 409 kw per abastir totes les llars del municipi, així com els sistemes de regulació de pressió per garantir un cabal regular.

Sabemsa disposa d’una capacitat d’emmagatzematge de 8.500 metres cúbics, units a les entrades d’Aigües del Ter – Llobregat en diferents punts de la ciutat permet operar amb una gran flexibilitat per tal de donar servei als 32 mil habitants de Barberà. Al gener de 2016 hi havia un total de 15.118 persones abonades al servei, dels quals 12.666 corresponen al tipus domèstic. La resta, 2.452, són industrials, provisionals d’obres i contra incendis.

En l’actualitat, l’empresa pública Sabemsa gestiona l’entrada de subministrament d’aigua a la ciutat per diferents punts. La longitud de la xarxa gestionada és d’aproximadament de 137 Km. de canonada, principalment de fossa dúctil. Sabemsa ha treballat durant els últims anys en la millora de les seves infraestructures i xarxes per tal d’oferir a la ciutadania el servei més òptim i adequat.

Nova pàgina web, www.sabemsa.cat

Aprofitant la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, Sabemsa va estrenar nova pàgina web. La web té un disseny actual i agradable per a la ciutadania. És senzilla, accessible, funcional, i està adaptada a dispositius mòbils. La nova pàgina vol convertir-se en un canal de comunicació bidireccional entre la ciutadania i l’empresa municipal. De fet, disposa d’una Oficina Virtual amb atenció els 365 dies de l’any, on la ciutadania pot realitzar de manera fàcil i ràpida tràmits com pagament de factures, alta de subministrament o canvis de titularitat, entre altres. Amb aquesta nova web, Sabemsa fa un important esforç de modernització, transparència i millora d’atenció a la població barberenca.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies