Ja es pot visitar l’exposició ‘Per a ser nena’

La mostra estarà ubicada fins al 8 de juny a la Biblioteca Esteve Paluzie.

L’exposició, cedida per l’Institut Català de les Dones, reconeix a les nenes la categoria de protagonistes amb veu pròpia del seu esdevenir.

L’Oficina de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Barberà del Vallèsorganitza l’exposició Per ser nena, que estarà ubicada a la Biblioteca Esteve Paluziefins al 8 de juny.

La mostra, que està cedida per l’Institut Català de les Dones, reconeix a les nenes la categoria de protagonistes, amb veu pròpia del seu esdevenir.

Les nenes reuneixen tots els elements configuratius i formatius de com, en el marc de les societats patriarcals, es concep la feminitat i la vida de les dones, les seves dependències i limitacions. En definitiva, la infància constitueix un lloc comú per a la construcció del gènere mitjançant la socialització.

Estructurada a partir del cicle vital d’una nena atemporal, al llarg de la mostra s’analitzen aspectes com ara l’educació, el treball o la sexualitat i la violència en les nenes, a través d’un recull de fragments creant un mosaic de fets, testimonis, dites, dates i imatges.

L’exposició forma part del Projecte multidisciplinari sobre les nenes iniciat l’any 2014, que va reunir diferents grups d’estudis i recerca de la Universitat de Barcelona: Tacita Muta (grup d’Estudis de Dones i Gènere a l’antiguitat); Seminari Interdisciplinar Mujeres y Sociedad (SIMS); Grup de Recerca Consolidat en Història Medieval; Fonts i Estudis; Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones; Centre Dona i Literatura i Seminari Filosofia i Gènere.

Activitat: Exposició ‘Per a ser nena’ Dies: 7 de maig al 8 de juny
Horari de visita:
Matins: de dimarts a dissabtes de 10 a 14h Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20.30h Lloc: Biblioteca Esteve Paluzie

Plaça Constitució, s/n 08210 – Barberà del VallèsEntrada lliure
Activitat gratuïta

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies