Ja es pot visitar l’exposició ‘Montserrat Roig, cronista d’un temps i d’un país’

  • Organitzada pel Kol·lectiu de Dones de Barberà i EAB-CUP, romandrà al Casal de Cultura fins al 10 de novembre.

Del 13 al 29 de novembre, es traslladarà a la Biblioteca Esteve Paluzie.

El programa d’activitats en commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les dones, comença amb una exposició sobre la figura de l’escriptora i periodista, Montserrat Roig.

‘Montserrat Roig: cronista d’un temps i d’un país’, produïda pel Memorial Democràtic, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes, recull en un total de catorze plafons diferents etapes de la vida de l’escriptora amb frases extretes dels textos de la pròpia periodista, acompanyats d’imatges de la reconeguda fotògrafa, Pilar Aymerick i Puig.

L’exposició està estructurada pels següents blocs temàtics: ‘Infància i franquisme’, ‘Feminisme’, ‘Catalanisme popular’, ‘Compromís social’, ‘Compromís amb les esquerres’, ‘L’escriptora’, ‘La periodista’, ‘L’afició del teatre’ i ‘Denúncia dels horrors del nazisme’.

La mostra passarà primer pel Casal de Cultura, fins al 10 de novembre, i després per la Montserrat Roig, feminista, periodista i escriptora Si vols aprofundir més sobre la vida i obra de la periodista catalana, tens l’oportunitat
de fer-ho el proper dimarts, 21 de novembre a la Biblioteca Esteve Paluzie, on se celebrarà la presentació del llibre: Montserrat roig. La memòria viva, a càrrec d’Aina Torres Reixach, poeta, periodista i escriptora.

Aquest llibre endinsa en la vida i l’obra de Montserrat Roig, a través de la literatura, el feminisme, el periodisme i la memòria històrica. El resultat és un homenatge emotiu alhora que una reivindicació necessària de la plena vigència literària, social i política d’una veu imprescindible per entendre el passat i enfocar el futur.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies