ICV continúa apostant per una sanitat 100% pública en resposta a Toni Comin

La formació ecosocialista s’ha posicionat sobre la proposta de compra l’Hospital General de Catalunya del Conseller Comín i manté el seu compromís per la pública

La coordinadora nacional d’ICV i diputada de Catalunya Sí que Es Pot, Marta Ribas, ha donat a conèixer el posicionament d’ICV en relació a la proposta del Conseller Comín de comprar l’Hospital General de Catalunya. “Des d’ICV apostem per un model de Sanitat Pública 100%, de propietat pública i gestió pública, per tant, en principi veiem amb bons ulls la proposta”.

Malgrat tot, la diputada ha expressat que manquen molts detalls sobre l’operació per tal que la seva formació tingui un posicionament definitiu. Ribas també ha avançat que ICV i CSQP es mostren oberts a la negociació sempre que aquesta operació no anés en detriment de les inversions necessàries als hospitals de Terrassa i Sabadell, “Estem a favor d’aquesta operació sempre que no comporti riscos per altres hospitals públics de la comarca, no comporti riscos pels llocs de treball i no suposi sumar costos extres al ja aportat, doncs l’Hospital General de Catalunya ha estat rescatat en diverses ocasions”.
ICV també ha reclamat que es reverteixin les retallades i restriccions pressupostàries, de personal i de mitjans que “han aprovat i aplicat els darrers anys al sistema públic de salut els governs de dretes del PP i CiU” i han volgut remarcat quin és el seu objectiu prioritari “considerem que les prioritats passen per la planificació conjunta amb el territori del mapa sanitari, l’atenció primària inclosa i reduir les cada vegada més llargues llistes d’espera en derivacions a especialistes, proves diagnòstiques i intervencions”, ha conclòs Ribas.

Laura Campos, Alcaldessa de Montcada, s’ha mostrat indignada sobre la manera en que el Conseller Comín ha fet pública la proposta de compra, “sembla una proposta poc meditada i fruit de la improvització, els Alcaldes i Alcaldesses de la comarca no sabem els detalls de l’operació”. Campos també ha recordat que des de 2011 Montcada no té servei urgències nocturnes i que la construcció de l’Hospital Ernest Lluch havia de donar resposta també a aquesta manca de servei de l’atenció primària fruit de les retallades “No sabem com la proposta del Conseller Comín solventarà aquesta carència de l’atenció primària”. Per últim, l’Alcaldessa ha volgut remarcar la dificultat que tindran les localitats del Vallès Sud (Montcada, Ripollet, Cerdanyola, Barberà i Badia) per desplaçar-se cap a l’Hospital General, ja que no hi ha bona connexió en transport públic.

A la roda també ha intervingut l’Alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, que ha criticat les maneres del Conseller Comín, que va anunciar la seva proposta en una entrevista a la ràdio, “Hem de tenir més informació i s’ha de treballar per tenir una proposta consensuada amb el territori: amb els governs locals i comarcals afectats, amb els agents socials implicats, sindicats i sector sanitari”. En la mateixa línia que l’Alcaldessa de Montcada, Playà ha fet referència a la situació de l’atenció primària a Castellbisbal, que també pateix la manca de servei d’urgències nocturnes, aspecte que havia de solucionar la construcció de l’Hospital Vicent Ferrer, “Ara sembla que amb la proposta del Conseller Comín l’Hospital no es construirà, què passarà amb les retallades que han afectat a la primària? L’àmbit de referència que suposa la proposta del Conseller afecta a una població de prop de 500.000 persones. Això fa imprescindible una nova redacció del mapa sanitari del Vallès Occidental que contempli tant els serveis hospitalaris com l’assistència primària”, ha conclòs Playà.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies