Guia per conèixer les espècies exòtiques invasores en ambients fluvials

La Diputació de Barcelona ha editat la Guia d’espècies exòtiques invasores d’ambients fluvials, un instrument de suport als municipis i als projectes d’educació ambiental que treballen per conservar i donar a conèixer els valors dels sistemes aquàtics continentals. La Guia, redactada per l’Associació Hàbitats dins el projecte Rius, ha estat presentada en el transcurs de la jornada tècnica sobre aquesta temàtica que s’ha celebrat aquest mati al Recinte de l’Escola Industrial de Barcelona.
La jornada, que ha estat inaugurada pel diputat adjunt d’Espais Naturals i Medi Ambient, Jesús Calderer i en la que hi han participat tècnics i educadors mediambiental, ha servit per posar en comú el coneixement i les accions necessàries per gestionar la presència d’espècies exòtiques invasores en els espais fluvials, entenent com espècies invasores aquelles que, introduïdes en un medi del qual no són originàries, arriben a adaptar-se i establir-se en el nou ecosistema. Els ecosistemes aquàtics són especialment sensibles a aquest risc d’invasió.

Fruit de la identificació de multitud d’iniciatives municipals en aquest àmbit, també s’ha creat la Comissió d’ambients aquàtics continentals dins la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, per promoure el treball en xarxa entre aquests projectes que afecten al medi ambient.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies