Es formen 13 parelles lingüístiques a Barberà del Vallès

El passat dijous, 9 de novembre, va tenir lloc l’acte de presentació del Voluntariat per la llengua a Barberà del Vallès. Durant l’acte, la Colla de Diables de Barberà va explicar l’origen d’aquesta tradició popular catalana a la població. A l’acte, hi van assistir una vintena de persones i s’hi van formar un total d’13 parelles
lingüístiques. Carme Farràs Solegibert, responsable del Servei Local de Català de Barberà del Vallès, va presentar l’acte i tot seguit tres membres de l’entitat Colla de Diables de Barberà van explicar com va començar aquesta tradició popular, quines són les principals característiques dels diables actualment i com funciona la colla de la població. A continuació, Carme Farràs Solegibert i Lídia Ponsatí Marin, dinamitzadora del Voluntariat per la llengua, van explicar el funcionament del programa i de les parelles lingüístiques i, per acabar, es va oferir un petit refrigeri a tots els assistents.

El programa Voluntariat per la llengua té com a objectiu promoure l’ús del català oral i social i s’hi pot participar com a persona voluntària (persones que parlen habitualment català) o com a persona aprenenta (persones que el parlen una mica i volen agafar confiança i perdre la vergonya). Les persones interessades a participar-hi poden donar-se d’alta o bé anar al Servei Local de Català (Casal de Cultura, 2a planta).

Deixa un comentari