Ensenyament actualitza els currículums de grau superior d’ortopròtesis i mitjà de vídeo discjòquei i so

El Departament d’Ensenyament ha aprovat l’actualització dels currículums dels cicles formatius de grau superior d’ortopròtesis i productes de suport i de grau mitjà de vídeo discjòquei i so. L’objectiu d’aquestes actualitzacions és donar resposta a les necessitats de qualificació professional detectades a Catalunya en aquests dos sectors.

Pel que fa al cicle formatiu de grau superior d’ortopròtesis i productes de suport, la funció general és la de dissenyar, elaborar i adaptar ortesis, pròtesis, ortopròtesis i productes de suport realitzats d’acord amb la normativa vigent. Tot això tenint en compte la prescripció oficial corresponent i l’avaluació física i psicosocial de l’usuari, efectuant el seu seguiment i manteniment, i organitzant i gestionant l’establiment ortoprotètic.

El currículum incorpora continguts relatius a la llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a persones en situació de dependència que, a banda de buscar una major sensibilització de la població per aquest tema, també vetlla per l’assignació adequada dels recursos per donar cobertura a les noves necessitats de la població discapacitada i depenent. Per tant, preveu la creixent sensibilització de la societat i el fet que la dependència fa que el mercat d’aquest sector sigui cada vegada major. També té en compte que l’envelliment de la població, l’augment de l’esperança de vida i l’increment demogràfic com a conseqüència de la immigració.

El currículum dóna resposta a les necessitats educatives dels sectors econòmics d’acord amb l’ampliació del mercat en els productes tradicionals lligats a la pèrdua de funcionalitat o a la discapacitat adquirida durant el procés d’envelliment (cadires de rodes, caminadors, bastons i altres) però també l’aparició de noves necessitats de productes de suport específics. L’augment de l’activitat esportiva, amb l’increment consegüent de lesions, unit a la incorporació de conceptes com la prevenció o la cura proactiva en la pràctica de l’esport, també incrementen les vendes de productes d’ortopèdia, incloent ortesis funcionals i plantilles.

La funció general del cicle formatiu de grau mitjà de vídeo discjòquei i so és la de realitzar sessions d’animació musical i visual en viu i en directe i efectuar la captació, mescla directa, enregistrament i reproducció de so en tot tipus de projectes sonors. El currículum incorpora continguts relatius a l’evolució tecnològica en els sectors del so i de l’audiovisual, que s’ha consolidat sobre la difusió de la tecnologia digital i que ha impulsat el desenvolupament de nous processos a cada un dels subsectors que han absorbit l’impacte.

En totes les activitats audiovisuals en què es requereixen professionals capacitats per actuar en l’àmbit del so, es necessita que aquests estiguin capacitats en els següents camps: producció radiofònica i indústria discogràfica, producció específicament televisiva en estudi i en multicàmera, producció de vídeo per a tot tipus de distribució, productes d’animació en 2D i 3D, producció de continguts per ser difosos per Internet, en el cinema, producció multimèdia, i noves possibilitats de producció per a un altre tipus de dispositius, com la telefonia o els dispositius mòbils.

El currículum dóna resposta a necessitats educatives del sector econòmic atès que aquest experimenta l’aplicació de noves tecnologies en la seva producció. En l’àmbit de les produccions musicals, s’experimenta un important creixement com a conseqüència de la tendència a la realització de concerts en viu, davant la minvant venda tradicional de suports. Els esdeveniments s’han convertit en un dels subsectors amb major projecció i que experimentarà un major creixement en els pròxims anys.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies