Endesa realitza un simulacre d’incident mediambiental, amb un ferit, a la subestació de Palau-solità i Plegamans

Endesa ha finalitzat un simulacre d’incident mediambiental, amb ferit inclòs, a la subestació de Palau-solità i Plegamans, al Vallès Occidental, dins dels plans de prevenció i seguretat que la Companyia duu a terme a totes les seves instal·lacions d’arreu de Catalunya per posar a prova els protocols a seguir davant d’una situació d’emergència.

A la subestació de Palau (ubicada a la carretera de Granollers, dins del terme municipal d’aquesta població vallesana) s’ha recreat un escenari en el qual una vàlvula de sobrepressió d’una cabina de mitjana tensió falla i provoca la pèrdua del gas de la instal·lació, fet que genera l’activació de les alarmes. A més, també es simula que el fals terra cedeix i provoca la caiguda d’un dels tècnics, que es colpeja el cap contra el sòl i, tot i restar conscient, pateix una forta commoció. Automàticament, es mobilitzen els tècnics d’intervenció, que comproven que l’alarma és real i, a més, existeix una emergència mèdica, per la qual cosa s’activen tots els mecanisme d’actuació, inclosa la mobilització d’una ambulància. Aquesta subestació disposa de 3 transformadors i un total de 18 línies elèctriques que alimenten gairebé 29.000 clients repartits entre els municipis de Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat i Caldes de Montbui.

NdP04323 SE PalauEls simulacres són exercicis preventius, que imiten una situació real, per a la seguretat laboral i per a preparar els treballadors per afrontar situacions adverses. L’objectiu d’aquests entrenaments és recordar els protocols d’actuació a realitzar en cas d’incidents complexos i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva en cas de produir-se’n, minimitzant també el temps de resposta i normalització del servei elèctric en cas que es veiés afectat. La realització d’un simulacre, a banda de constituir un entrenament dels procediments d’emergència, posa a prova la gestió del personal que està de guàrdia, del centre de control de la Companyia, i els sistemes de comunicació interns i externs.

Aquest tipus de situacions es realitzen de manera periòdica i itinerant a les diferents subestacions d’Endesa de manera proactiva per comprovar que l’organització, metodologia i mitjans disponibles són els adequats per mitigar els efectes d’una situació d’emergència i alhora vetllar perquè es compleixen les normatives ISO 9001 de Sistemes de Prevenció de Riscos Laborals i la ISO 14001 de Sistema de Gestió de Seguretat i Salut Ocupacional, entre d’altres.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies