Els dos regidors d’ERC deixen el govern per l’incompliment del Pacte per part de la Plataforma Ciutadana per Barberà

El petit local de la carretera de Barcelona es va omplir de gom a gom, amb moltes persones al carrer per assistir a la convocatoria d’ERC per anunciar que els dos regidors que tenen al consistori barberenc, actualment al govern, deixant el govern i passen a l’oposició.

Va presidir la compareixença els dos regidors, Roger Pérez i Pere Pubill, acompanyats pel Marc Sanglas, secretàri de Política Municipal d’ERC

Pere Pubill va obrir el torn de paraules i va manifestar, ja des del principi que: “després dels esdeveniments dels darrers dies i fent un exercici de lleialtat, coherència i de responsabilitat volem anunciar la nostra sortida del govern municipal” també va voles deixar clar l’actitud honesta i clara dels seu grup envérs el govern i l’esforç fet per intentar trobar solucions abans de la que que estaven comunicant va explicar que “nosaltres no parlarem ni de amenaces ni coaccions, nosaltres volem parlar de lleialtat i respecte cap a l’equip de govern, tractant de salvar el pacte que tant ens va costar construir i recordar a la ciutadania que no som nosaltres qui el trenca”. 

Pere Pubill va fer un petit anàlisi de la tasca feta en les diferents regidories aquests dos anys i va manifestar que estaven plenament satisfets de la feina feta, valorant molt positivament la tasca de Ramon Cos, primer, i la del Roger Pérez després, passant un moment de dificultat emocional.

Roper Pérez va agafar el relleu del Pere Pubill i va fer un recorregut per tots els fets i el comportament de la PCPB i la Silvia Fuster. El Roger va qualificar de manera molt dura el comportament de la PCPB i així van apareixer les paraules, traició, engany i definin els comportaments de com ha gestionat el tema al Silvia Fuster. Unilateralitat, opacitat, sense avisar ni donar oportunitat de negociar ni buscar solucions, han estat les diferents formes com ha definit el comportament del soci de govern, fins ara.

Trencament del pacte sense negociar-ho, ni parlar-ho, decret de retirada de compentències a tots els regidors i regidores per temes relacionat amb el referèndum i actuació de la policia local amb les persones que penjaven cartells de l’esdeveniment, sense que ningú els hagi demanat la no intervencia com ha passat en altres poblacions, han estat els fets que han determinat a ERC abandonar el govern de la ciutat.

A requeriment, Pere Pubill, va explicar que des de l’oposició tindrien una actitut constructiva envers la ciutadania de Barberà del Vallès però que també serien vigilants, amb rigor, del funcionament del govern de la Silvia Fuster. Pel que fa a lñ’organització del referèndum del proper 1 d’octubre, ERC, faria la tasca que ja tenia previst fer per facilitar a tothom que vulgui pugui exercir el seu dret a vot.

Marc Sanglas va mostrar el total suport que dona ERC als seus regidors de Barberà del Vallès i la feina feta en aquests dos anys al govern i va incidir en el treball que s’havia de fer per l’1-O

A partir d’ara ho podem esperar tot i la prova de foc serà el proper Ple del mes de setembre el dia 27 a les 19 hores, on uns i altres es veuran les cares públicament i podran demanar-se explicacions que potser no s’han donat. Pel que fa a la suma de regidors d’un costat i altre potser no té tanta importància com es pot pensar i el paper de JXB serà cabdal. La seva continuïtat al govern no vol dir que la Plataforma pugui aprovar i presentar tot el que li vingui de gust com fins ara, els dos regidors d’ERC eren socis molt fidels de la Silvia i la PCPB que ara haurà de treballar amb JXB i suports externs.  Lliçons de matemàtica política que a partir d’ara anirem veient. Per acabar i tenir informa’t a tothom, no és la primera vegada en aquests dos anys que la Silvia Fuster i la PCPB deixen de complir acords amb els socis de govern, potser no tan greus però si importants.

Per els que vulguin seguir sencera la roda de premsa penjarem un video a la nostra web .

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies