Els Amics de l’Òpera estrenen “Manon Lascaut” a La Faràndula

L’òpera en quatre actes de Giacomo Puccini, estrenada al Teatre Regio de Turí a l’any 1893, tot i ser una de les més aclamades a Europa, no és una de les més representades arreu del món degut a la seva dificultat tant a nivell tècnic com artístic.

Els Amics de l’Òpera de Sabadell s’han enfrontat al repte de portar a l’escenari una partitura complexa, aconseguint un resultat brillant. Part del bon resultat assolit pel muntatge és degut a les veus consolidades dels membres de l’elenc, tant dels solistes com d’una cinquantena de membres del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell. En els papers protagonistes, es troba la potent veu de la soprano Svetla Krasteva en el paper de Manon Lescaut i el tenor que va interpretar Otello la temporada passada, Enrique Ferrer, interpretant el personatge de Des Grieux. L’àgil i dinàmica posada en escena, amb uns decorats elegants i de gran format, juntament amb un cuidat vestuari que trasllada a l’espectador a la França del segle XVIII, aconsegueixen també la gran acollida que ha tingut el muntatge per part públic present al teatre sabadellenc.

En aquesta òpera, Puccini, marca l’inici de les heroïnes que succeiran a Manon Lescaut, i que seran les grans protagonistes de les obres posteriors, com el de Turandot, el personatge principal de Madama Butterfly; Cio-Cio San o Mimí de la Bohème. En el personatge de Manon Lescaut s’hi troba un perfecte retrat psicològic, el d’una jove seductora abocada a la fatalitat, amb una ascensió social, passant d’una vida provinciana a una vida pròspera, però que degut a l’amor cau en la decadència més absoluta i amb un final fatal.

Manon Lescaut compta amb la direcció d’escena de Carles Ortiz i Daniel Gil de Tejada, com a director musical i de l’Orquestra Simfònica del Vallès, que acompanya un cop més, el gran muntatge operístic dels Amics de l’Opera de Sabadell. De nou la barberenca Alba Boix forma part del cor i de la representació de l’òpera.

Representacions

El Teatre La Faràndula acollirà dues representacions més de Manon Lescaut abans d’iniciar la gira del Cicle d’Òpera a Catalunya, que passarà per Girona, Tarragona, Lleida, Reus, Sant Cugat, Manresa i Granollers. A Sabadell es tronarà a representar el proper divendres 24 de febrer a les 21 hores i el diumenge 26 de febrer a les 18 hores.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies