Els 30 joves formats pel programa SINGULARS ja poden ocupar un lloc de treball especialitzat en torn, fresa i soldadura

  • El SINGULARS neix de la detecció que la borsa de treball de Cecot fa en base a la demanda, per part de les empreses, de treballadors d’oficis que no es poden cobrir per falta de personal especialitzat.
  • El programa és iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya amb l’objectiu de reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals dels joves en situació d’atur i afavorir la seva inserció laboral o bé el retorn al sistema educatiu.
  • En aquest moments, alguns dels joves ja han començat a treballar en empreses del sector amb un contracte a temps parcial amb vinculació formativa.

 

Cecot Formació ha donat per finalitzat aquesta setmana el programa pilot Singular “Joves amb Ofici” que compta amb el finançament del Fons Social Europeu.

El perfil dels participants ha estat el de joves d’entre 16 i 29 anys, inscrits al registre de Garantia Juvenil i que constàven com a demandants d’ocupació no ocupats a les oficines de treball del Servei d’Ocupació de Catalunya.

L’objectiu del programa és cobrir una doble vesant, per una banda, millorar l’ocupabilitat dels joves que estan en situació d’atur, construint amb cadascun d’ells un full de ruta personalitzat, i dotant-los d’una formació professionalitzadora a mida i lligada al lloc de treball, i per una altra banda, cobrir la necessitat de professionals que tenen actualment les empreses dels sector de la fabricació mecànica i soldadura, amb dificultats per a resoldre el relleu generacional dels oficis, alhora que també es mitigarà l’atur juvenil de la comarca.

Cecot Formació és una entitat en contacte permanent amb el teixit empresarial del sector del metall de Vallès Occidental i “coneixent de primera mà algunes de les seves dificultats, com per exemple la de trobar nous perfils laborals, sobretot en la població jove, hem capacitat, professionalitzat i format nois i noies joves en l’ofici de torner amb soldadura”, afirma Martínez.

El projecte consta de 4 fases que combinen 3 actuacions diferents, d’aquesta manera es crea un itinerari personalitzat per a cada participant.

A la primera fase del projecte es va fer una selecció dels candidats. Aquests joves van treballar amb una eina elaborada per aquest projecte, que va definir el perfil competencial dels nois/es i que consisteix en un qüestionari online de motivacions, interessos, aptituds i actituds que definiran les seves competències.

La segona fase és la de tutorització. Aquesta inclou actuacions d’assessorament individualitzat i orientació professional que s’estan portant a terme durant tot el programa. Parlem doncs, d’una fase transversal.

La tercera fase és la de de formació professionalitzadora a mida i en emprenedoria. Per tal de reforçar les competències professionals dels joves s’ha fet una formació teòrico-pràctica de torn-fresa i soldadura, un mòdul de Prevenció de riscos laborals i altre de competències professionals bàsiques. També es realitzarà una formació per l’emprenedoria i promoció de la cultura emprenedora de tot aquest col·lectiu.

La quarta fase és la d’Ocupació, en la que s’ofereix informació laboral i acompanyament en la cerca d’ocupació als participants i es farà prospecció d’empreses , fase en la que s’oferiran els perfils dels joves per a què les empreses del sector puguin contractar-los i a l’hora beneficiar-se de les ajudes que ofereix la Garantia Juvenil . Aquesta fase també és transversal i durarà els mesos que duri el projecte.

En aquests moments estem en contacte amb les empreses que ens demanden perfils de torners, fresadors o soldadors, facilitant informació sobre contractació, fent d’intermediaris per a concertar entrevistes i preparant als joves per al procés de selecció. Aquesta preparació, s’està duent a terme des de l’inici del programa, sent el tema central de les tutories individuals que es fan regularment amb els nois.

Per acabar de completar aquesta formació professionalitzadora, s’està preparant una formació bàsica de Control Numèric que es farà al mes d’octubre.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies