El Vallès Occidental ja ha repartit 2.000 àpats a famílies vulnerables gràcies al projecte Recooperem

Hi participen 11 escoles de 7 municipis de la comarca i es preveu l’adhesió de mes centres educatius • El projecte del Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus garanteix àpats a famílies vulnerables i evita la generació de residus. • S’ha evitat la generació de 1.000 quilos de residus en 6 mesos • Avui el Recooperem es posa en marxa a Matadepera

El Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental porten a terme el projecte Recooperem, cuina per compartir, d’aprofitament alimentari a les escoles de la comarca. Actualment hi participen 11 escoles de 7 municipis. El projecte Recooperem té dues vessants: la social i la mediambiental.  Amb aquest projecte es dóna cobertura a famílies de la comarca que es troben en situació de vulnerabilitat –ja sigui per dependència com per la seva situació econòmica-, ja que poden disposar d’àpats cuinats a les escoles i amb les màximes garanties sanitàries. A més, el Recooperem evita la generació de residus i el malbaratament alimentari. Durant 6 mesos, des de setembre de 2015 fins a febrer de 2016, s’han pogut repartir 2.000 àpats a famílies de la comarca i s’ha evitat generar 1.000 quilos de deixalles.

Avui s’ha iniciat l’aprofitament alimentari a l’escola Torredemer de Matadepera, municipi que s’ha adherit a la proposta dels ens comarcals. En aquest poble, es compta amb la col·laboració de l’entitat social Càritas per fer el repartiment dels àpats.

Aquest matí, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez; el president del Consorci per a la Gestió de Residus, Ricard Torralba i l’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, han visitat el centre educatiu, on han pogut comprovar la gran implicació de l’equip directiu i de docents així com de l’empresa que porta a terme el servei de menjador. També hi ha assistit el director de l’Escola, Joan Talló, i un voluntari de Càritas, Vicenç Montearriba.

Actualment participen al projecte Recooperem els municipis de Castellar del Vallès, amb 4 escoles; Viladecavalls, amb dues escoles; i Vacarisses, Rellinars, Matadepera, Sant Llorenç Savall i Ullastrell, amb una escola a cada municipi. Es preveu que els propers mesos es puguin incorporar més municipis i més centres educatius al projecte per tal que es puguin distribuir més àpats.

visita Escola Torredemer projecte Recooperem

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies