El Ple Municipal dóna llum verda al Reglament de Participació Ciutadana

Aquest passat dimecres 25 de juliol, l’Ajuntament de Barberá del Vallès ha celebrat el ple municipal corresponent al mes de juliol, última sessió plenària abans de les vacances d’estiu.

L’acte es va iniciar amb deu minuts de retard, ja que diversos membres del ple van participar en la concentració de rehuir a les victimes de violències masclistes convocada novament per l’Assocoació per a la igualtat Dones.com a la Plaça de la Vila.

El ple municipal es va iniciar amb l’aprovació per unanimidad de l’acta del ple del mes anterior i a continuació se li donava llum verda per unanimitat al Reglament de Participació Ciutatadana de l’Ajuntament de Barberà del Vallès.

El Reglament Municipal de Participció Ciutadana és una normativa municipal que garanteix i regula, días del Marc general de les lleis existents, els processos de participació ciutadana a la nostra ciutat. Aquest ha estat construït precisament a través de la participació i en el seu procés de creació s’ha reflexionat, i debatut amb la societat civil, la representació política i ciutadana en el seu sentit més ampli.

També amb el vot a favor de tots els grups municipals es va aprovar el Compte general de l’any 2017.

A continuació era el torn de tractar l’aprovació de diferents modificacions de crèdit per a dur a terme diversos projectes com, entre altares, estudis i treballs tècnics en l’ambit d’Esports, l’adequació de l’avinguda Torre Mateu, el manteniment i la conservació d’habitatges socials, la remodelació i millora d’instal.lacions esportives i l’adquici i adquicisió per a la nova ubicació de l’Emissora Municipal i altares serveis municipals.

Aquest punt es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups, menos de Recuperem Barberà que es va abstenir, segons el seu portaveu José Rivera per una manca d’informació i debat en certs àmbits.

La sessió plenària va continuar donant compte al ple del decret d’aprovació del projecte del Pressupostos Participatius 2019.

En l’apartat de mocions d’urgència se’n van presentar dues. Recuperem instava a l’Ajuntament de Barberà del Vallès a adherir-se al manifest en el qual es sol.licita l’atorgament del Premi Nobel de Literatura a títol pòstum a Federico García Lorca, una moció que va veré la llum amb l’acord de tots els grups municipals.

A continuació era el torn de la moció presentada per Junts per Barberà en suport als treballadors i treballadores de l’empresa Amazon, els quals han realitzat diverses jornades de vaga en els últims dies per assolir una millora en els seus drets laborals. La moció va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups menys el PP, que va votar en contra.

Com sempre la sessió plenària municipal va finalitzar amb diversos precs i preguntes que van realitzar els membres dels diferents grups municipals, les quals van ser contestades per l’equip de govern.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l’acceptació de les esmentades galetes i l’acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies